Internațional

Republica Moldova pregateste cererea de aderare la UE

Ziarul de Vrancea
12 nov 2010 456 vizualizări
Premierul Vlad Filat spera ca ea va fi depusa in a doua parte a anului viitor

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, declara ca Republica Moldova ar putea depune cererea de aderare la UE in 2011. Filat a declarat ieri presei ca obiectivul tarii sale este de a depune cererea de aderare anul viitor, dar pina atunci urmeaza sa indeplineasca anumite conditii, pe care s-a aratat sigur ca vor fi indeplinite. "Exista etape pe care trebuie sa le parcurgem si trebuie sa avem o anumita calitate ca sa avem un anumit statut. Pentru 2011, acesta e obiectivul - de a depune cererea de aderare. Si acest lucru noi il vom realiza la nivel de indeplinire a conditiilor si la nivel de aplicare\', a declarat el, citat de Agerpres.

Declaratia lui Filat vine dupa ce si ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau, Iurie Leanca, declara la 1 octombrie ca autoritatile nu exclud demararea oficiala a negocierilor de aderare la UE in a doua jumatate a anului 2011, in timpul presedintiei poloneze. El a mentionat aceasta in contextul mesajului pozitiv transmis de statele membre in cadrul unei reuniuni informale la Chisinau de la finele lunii septembrie, dar si in contextul in care in 2011 presedintia UE va fi detinuta de Ungaria, apoi de Polonia - tari care, potrivit lui, "au o intelegere istorica profunda a regiunii".

în prezent, Republica Moldova poarta negocieri cu UE privind semnarea unui Acord de asociere, precum si in privinta unui acord de comert liber si a liberalizarii regimului de vize cu statele UE, pe care Chisinaul spera sa-l semneze in 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.