Internațional

Cinci imigranti protesteaza de doua saptamini in virful unei macarale

Ziarul de Vrancea
12 nov 2010 577 vizualizări
Cinci imigranti maninca si dorm de 13 zile catarati pe o macara de santier, la Brescia, în nordul puternic industrializat al Italiei, cu scopul de a obtine o recunoastere a drepturilor lor.

"Nu vom cobori pina nu obtinem un raspuns pozitiv. Nu ne este frica de nimeni", a declarat unul dintre barbati, originari din Egipt, Maroc, Senegal si Pakistan. Mii de imigranti au fost nevoiti sa paraseasca Italia din cauza crizei economice din 2009 si dupa ce Guvernul de centru-dreapta al lui Silvio Berlusconi a adoptat legi care fac mai dificila obtinerea unui permis de sedere, mai ales in conditiile in care isi pierd locurile de munca. Brescia, situata in Lombardia, cea mai bogata regiune din tara, este orasul italian cu cea mai mare concentrare de imigranti, de 12,9 la suta. Printr-un recent decret, Municipalitatea a exclus familiile imigrantilor si cuplurilor mixte de la acordarea primelor de nastere.


Holera a cuprins Haiti


Bilantul victimelor provocate de epidemia de holera din Haiti, izbucnita cu o luna in urma, a trecut de 650 de morti, alte aproximativ 10.000 de persoane aflindu-se internate in spitale in intreaga tara. Autoritatile se straduiesc sa opreasca extinderea bolii in capitala Port-au-Prince, unde doctorii spun ca sint alarmati de cit de repede apar noi cazuri. Un oficial al Ministerului Sanatatii a declarat ca epidemia este acum o problema de securitate nationala. Purtatorul de cuvint al Organizatiei Pan-americane a Sanatatii a declarat ca se asteapta ca aproximativ 270.000 de haitieni sa fie infectati in urmatoarele sase luni pina la un an. Zona din jurul capitalei incearca sa se recladeasca in urma cutremurului cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, care a ucis circa 250.000 de oameni si a lasat 1,2 milioane de oameni fara casa.


SUA si Pakistanul au participat la "jihadul" impotriva trupelor sovietice in Afghanistan


Statele Unite si Pakistanul au participat la "jihadul" impotriva trupelor sovietice in Afghanistan, in timpul razboiului din anii \'80, a declarat, la Washington, fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf. "Intre 1979 si 1989 am lansat jihadul impotriva trupelor sovietice. Spun noi pentru ca era vorba despre Statele Unite si Pakistan. Calific acest razboi drept jihad pentru ca am dorit sa implicam mujahedini din toata lumea" in lupta impotriva Armatei Rosii, a precizat el. "Am antrenat si inarmat pe teritoriul nostru talibani, inainte de a-i trimite in Afghanistan", a adaugat fostul presedinte. Intre timp, Afghanistanul a devenit un centru al terorismului, iar acum Statele Unite culeg fructele politicii de sustinere a mujahedinilor in perioada Razboiului Rece, fapt recunoscut si de oficiali americani, printre care si secretarul de Stat Hillary Clinton, a comentat el. Aceasta este prima interventie a lui Pervez Musharraf in fata publicului american din momentul in care si-a dat demisia. Pentru a evita o procedura de destituire, el a renuntat la functie in august 2008, dupa care s-a exilat la Londra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.