Internațional

Unul din patru europeni adulti a fumat canabis

Ziarul de Vrancea
11 nov 2010 414 vizualizări
aproximativ 75 de milioane de europeni au "gustat" canabis, dar opiaceele au omorit cei mai multi consumatori

Aproape un sfert dintre europenii adulti au fumat cel putin o data in viata canabis, in timp ce unul din 15 a facut-o chiar in ultimul an, releva studiul "Situatia drogurilor in Europa", realizat de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanie. Estimarile se bazeaza pe cele mai recente date disponibile, luate din sondaje realizate intre anii 2004 si 2008. Astfel, cel putin 75,5 milioane de europeni adulti, reprezentind 22,5 la suta din total, au consumat macar o data in viata canabis. Din studiu reiese de asemenea ca aproximativ 14 milioane de europeni adulti, reprezentind 4,1 la suta din numarul total al locuitorilor de pe continent, au consumat macar o data in viata cocaina. Ecstasy a fost consumat macar o data pe parcursul vietii de aproximativ 11 milioane (3,3 la suta din numarul total al europenilor adulti). Amfetaminele au ajuns macar o data in viata la aproximativ 12 milioane. Autorii studiului nu au putut estima numarul consumatorilor de opiacee, categoria de droguri obtinute din opium in care se incadreaza si heroina. Ei estimeaza insa ca in Europa exista un numar cuprins intre 1,2 si 1,5 milioane de europeni care sint "consumatori problematici". "Decesele induse de droguri au reprezentat 4 la suta din numarul total al deceselor in rindul europenilor cu virste intre 15 si 39 de ani, opiaceele fiind constatate in trei sferturi din cazuri", se mai arata in studiul citat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.