Internațional

Franta se pregateste sa trimita in Romănia 3.000 de minori exploatati de retele de prostitutie si cersetorie

Ziarul de Vrancea
11 nov 2010 445 vizualizări
Trei mii de minori romăni sint exploatati de retele de prostitutie si cersetorie în Franta, a afirmat ieri secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, precizind ca vrea sa discute cu Bucurestiul despre un acord privind conditiile de repatriere a acestora

Consiliul constitutional a cenzurat, joia trecuta, o lege de ratificare a unui acord franco-roman din februarie 2007, ce prevedea repatrierea acestor minori, considerind ca aceasta prezinta garantii insuficiente in privinta cailor de recurs. Lellouche, care s-a exprimat in fata Adunarii Nationale, a amintit ca acordul franco-roman semnat la 1 februarie 2007 "are ca obiectiv consolidarea protectiei minorilor romani neinsotiti prezenti pe teritoriul francez (...) si organizarea repatrierii lor". "Acest acord a fost ratificat de Romania, care ne cere cu insistenta sa facem acelasi lucru", a adaugat el.


Clinica amendata pentru prelevare ilegala de organe, inclusiv de la romani


O clinica privata din Durban (Africa de Sud) a fost condamnata la plata unei amenzi de patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru efectuarea in mod ilegal a unor transplanturi de rinichi pentru israelieni bogati, cu organe prelevate de la brazilieni si romani saraci. O ancheta ii vizeaza din septembrie pe directorul si cinci medici ai spitalului St. Augustine din Durban, clinica ce face parte din reteaua Netcare. Cei sase sint acuzati ca au efectuat 109 transplanturi ilegale in perioada 2001-2003. Conducerea spitalului si-a recunoscut vinovatia, fiind condamnata la plata unei amenzi de 20.000 de ranzi pentru incalcarea legii privind recoltarea de tesuturi umane si la patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru primirea de bani in mod ilegal pentru operatii. Donatorii israelieni erau platiti cu aproximativ 20.000 de dolari, in timp ce romanii si brazilienii primeau doar cite 6.000 de dolari, conform procurorilor. Unii donatori erau minori.


Teapa de 42,5 milioane de dolari data Germaniei in numele Holocaustului


Aproximativ 5.500 de persoane au primit in mod fraudulos, in Statele Unite, suma de 42,5 milioane de dolari, platita de Germania, dupa ce aceste persoane au pretins ca sint victime ale Holocaustului, in cadrul unei vaste escrocherii. în aceasta afacere au fost inculpate 17 persoane, majoritatea de origine rusa. Sase dintre ele fac parte din organizatia Claims Conference, cu centrul la New York, care ofera ajutor persoanelor care au fost victime ale nazismului in al Doilea Razboi Mondial, ale carei fonduri le deturnau. Aceste sase persoane "erau insarcinate cu examinarea si aprobarea cererilor legitime" ale adevaratelor victime. "în locul acestora, ele au validat peste 5.500 de cereri frauduloase (...). în schimb, acesti angajati pastrau o parte din bani pentru ei" si complicii lor, arata un comunicat al organizatiei, care precizeaza ca multi dintre cei care au primit in mod fraudulos bani s-au nascut dupa al Doilea Razboi Mondial, iar cel putin una dintre ele nu era evreu. Inculpatii, care locuiesc la New York, sint pasibili de pedepse de pina la 60 de ani de inchisoare si amenda in valoare de 750.000 de dolari.


Cinci ani in coma


Fostul premier israelian Ariel Sharon, care se afla de mai multi ani in coma va fi transferat in curind acasa de la spital. Formalitatile necesare externarii lui Sharon sint pe cale de finalizare. De Sharon va avea grija in continuare in principal familia sa, dar medicii ii vor consilia rudele cu privire la toate problemele. Fostul prim-ministru a cazut in stare vegetativa dupa ce a suferit un accident vascular cerebral in ianuarie 2006. Ulterior, medicii au exclus o revenire a cunostintei dupa o perioada atit de indelungata de coma. Potrivit presei, Comisia Knessetului (parlamentul israelian) pentru finante a aprobat eliberarea sumei de 1,6 milioane de shekeli (aproximativ 440.000 de dolari) pentru finantarea serviciilor medicale destinate lui Ariel Sharon.


Dentist de penitenciar, condamnat la inchisoare


Un medic dentist de penitenciar, acuzat pentru o frauda de peste 300.000 de lire sterline, a fost condamnat la 30 de luni de detentie, a anuntat ieri Serviciul pentru Combaterea Fraudei (NHS), relateaza The Independent. John Hudson (58 de ani) ar fi pretins o serie de plati duble pentru tratarea detinutilor. în urma unei anchete, Hudson a pledat vinovat la cele 27 capete de acuzare, in legatura cu o frauda de 307.000 lire sterline, el fiind condamnat la inchisoare de catre Curtea din Liverpool.


Refuzat de Rusia, Iranul sustine ca isi va construi singur rachete cu raza lunga de actiune


Un oficial militar iranian a declarat ieri ca Republica islamica va testa "foarte curind" rachete S-300 fabricate pe teritoriul sau, sfidind astfel Rusia, care a refuzat sa ii livreze aceste proiectile sol-aer. "Vom testa foarte curind rachete cu raza lunga de actiune, intre care si S-300", a afirmat ofiterul Mohammad Hassan Mansourian. La 22 septembrie, presedintele rus Dmitri Medvedev a interzis livrarea de rachete S-300 Iranului, un contract criticat de occidentali si Israel, aplicind o rezolutie ONU ce sanctioneaza Teheranul pentru programul sau nuclear controversat. în afara de rachete S-300, Kremlinul a interzis si livrarea de tancuri, avioane si elicoptere de lupta, precum si nave de razboi catre Iran. Mansourian a afirmat ieri ca Rusia a cedat presiunii "regimului american si sionist".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.