Internațional

Inundatii catastrofale in Thailanda

Ziarul de Vrancea
10 nov 2010 457 vizualizări
Autoritatile thailandeze au anuntat ieri ca numarul mortilor în urma inundatiilor provocate de ploile torentiale din ultima luna a ajuns la 181.

Pagube importante s-au produs in 51 din cele 76 de provincii ale tarii, dupa cum au informat surse oficiale. Guvernul estimeaza ca au fost afectate aproximativ opt milioane de persoane, mai ales din regiunile sud-estice si sudice, bilantul fiind facut la doua zile de cind furtuna a parasit teritoriul thailandez. Mii de soldati au fost desfasurati in teritoriu, pentru a ajuta aproximativ 100.000 de persoane blocate in case.


Pompierilor polonezi le-a trebuit o zi sa stinga un incendiu izbucnit la ciocnirea a doua trenuri


Mai multe vagoane de tren care transportau carburant au luat foc luni, in urma unei explozii, in orasul Bialystok, din nord-estul Poloniei, iar incendiul a fost stins abia ieri dimineata. Sute de pasageri care calatoreau intre Bialystok si orasul provincial Lapy au fost nevoiti sa se deplaseze cu autocarele, dupa ce incendiul a avariat pe o distanta de 200 de metri sinele si cablurile de inalta tensiune ale nodului de cale ferata din acest oras. In incendiu au ars de asemenea 17 vagoane, precum si cele doua locomotive si o cladire din apropiere. Cauza accidentului nu este cunoscuta inca, desi controlorii de trafic au afirmat ca ambele trenuri se deplasau in directii opuse pe sine adiacente.


Rusia, tara fumatorilor


Rusia are cel mai mare numar de fumatori din lume, indica un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii prezentat ieri Ministerului rus pentru sanatate publica si dezvoltare sociala. "Consumul mare de tutun este observat in toate categoriile sociale indiferent de virsta sau sex, ceea ce reprezinta o grava amenintare pentru sanatatea rusilor", a afirmat Iuri Voronin, ministrul adjunct al sanatatii publice. Potrivit unui sondaj realizat de OMS in 2009, peste 60% din barbatii rusi sint fumatori, procentul in rindul femeilor fiind de 22%. în total, Rusia are aproape 44 milioane de fumatori, ceea ce inseamna 40% din populatia tarii. Conform datelor ministerului, 17% din decesele din Rusia au legatura cu consumul de tutun. în fiecare an, in Rusia mor din cauza fumatului 400.000 de oameni. Autoritatile intentioneaza ca, in decurs de cinci ani, sa scada procentul fumatorilor de la 40% la 25%. în acest sens vor fi luate mai multe masuri, precum interzicerea fumatului in locurile publice, interzicerea reclamelor la tigari, cresterea accizelor la tutun. Luna trecuta, premierul Vladimir Putin le cerea membrilor guvernului sau sa se lase de fumat si sa fie astfel un exemplu pentru cetatenii tarii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.