Internațional

Airbus-urile companiei Qantas ramin imobilizate la sol

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 420 vizualizări
Reprezentantii firmei australiene au precizat ca au descoperit "usoare anomalii" la unele motoare de Airbus A380

Compania aeriana australiana Qantas a anuntat ieri ca a descoperit "usoare anomalii" la anumite motoare cu care sint echipate avioanele sale Airbus A380 si ca prelungeste mentinerea la sol a aparatelor de acest tip, dupa o avarie la reactorul unuia dintre ele in zbor, joi. "La trei dintre motoare am descoperit anomalii usoare - ulei acolo unde nu ar trebui sa fie, la motoare", a declarat directorul general al Qantas, Alan Joyce. "Este vorba despre motoare noi, (instalate) pe un avion nou. Nu ar trebui sa existe acest tip de probleme in acest stadiu. Acest lucru ne ofera, deci, un anumit indiciu despre o zona asupra careia sa ne concentram", a adaugat el. "Ne pastram mintea deschisa, dar (...) credem ca ar putea fi vorba despre o problema de materiale sau o problema de conceptie a motoarelor", a continuat el.

Un avion Airbus A380 apartinind companiei Qantas a fost nevoit sa revina pe aeroportul din Singapore, la 4 noiembrie, unde a aterizat de urgenta, dupa ce unul dintre cele patru motoare Rolls-Royce ale sale a explodat, la citeva minute dupa decolare. A doua zi dupa incidentul in care a fost implicat avionul Airbus, un avion Boeing 747 apartinind aceleiasi companii, la bordul caruia se aflau comandantul avionului Airbus A380 accidentat cu o zi inainte si cei doi piloti ai sai, a fost, de asemenea, nevoit sa revina si sa aterizeze la Singapore, dupa ce a suferit o avarie in timpul zborului, la un alt tip de motor Rolls-Royce.

Incidentul in care a fost implicat avionul Airbus A380, cel mai mare avion de linie din lume, cu o capacitate de peste 500 de pasageri, este primul de o asemenea gravitate de la introducerea sa in serviciu, in 2007. Compania Qantas, care nu a inregistrat nici un accident mortal in cei 90 de ani de existenta, detine o flota de sase avioane Airbus A380, care efectueaza curse foarte rentabile din cele mai importante doua orase din Australia, Sydney si Melbourne, catre Londra si Los Angeles.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.