Internațional

Obama se intoarce la locul copilariei: Indonezia

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 423 vizualizări
El a locuit patru ani in capitala Jakarta, dupa ce mama sa se casatorise cu un localnic n eruptia violenta a unui vulcan, care a determinat evacuari masive si suspendari de curse aeriene nu a afectat agenda presedintelui american

Autoritatile indoneziene au anuntat ca numarul de morti provocat de activitatea vulcanului Merapi a ajuns la 141, fiind recuperate si cadavrele a patru membri ai echipajelor de urgenta. Vulcanul Merapi, situat in centrul insulei Java, a lansat ieri dimineata o coloana de fum si cenusa inalta de 4 kilometri, insa expertii se tem de faptul ca lava ar putea aluneca in riul Gendol, ceea ce ar face-o sa avanseze cu o viteza de pina la 90 de kilometri la ora. Vinerea trecuta, o eruptie violenta a provocat cel putin 50 de morti, numarul persoanelor evacuate ajungind la circa 200.000.

Vulcanul Merapi ("muntele de foc") nu a perturbat agenda presedintelui SUA, Barack Obama, care intentioneaza sa ajunga astazi in Indonezia, unde a trait mai multi ani in tinerete. "Pina acum, nu am auzit ca presedintele Obama sa-si fi anulat vizita planificata in Indonezia", a declarat Teuku Faizasyah, un consilier pe probleme de Afaceri Externe. Pe agenda lui Obama se afla o serie de discutii cu presedintele Susilo Bambang Yudhoyono, dar si participarea la semnarea unui acord de cooperare intre cele doua tari. De asemenea liderul american va vizita cea mai mare moschee din Jakarta - Istiqlal - si va rosti un discurs la Universitatea Indonezia.

Deoarece vizita va fi foarte scurta, Obama nu va avea timp sa se intilneasca cu vechii sai prieteni, si nici sa-si viziteze fosta scoala, a declarat Djoko Suyanto, ministrul pentru Securitate. Obama a trait in centrul Jakartei intre anii 1967 si 1971, dupa ce mama sa, Stanley Ann Dunham, s-a casatorit cu un cetatean indonezian, Lolo Soetoro.

Un purtator de cuvint al politiei nationale a declarat, saptamina trecuta, ca peste 8.000 de politisti vor fi desfasurati pentru ca vizita sa decurga in conditii de securitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.