Internațional

Un hacker romăn a scufundat site-ul Marinei Regale britanice

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 514 vizualizări
Portalul este blocat din ziua atacului n cel care a patruns in serverele Marinei, identificat doar sub numele TinKode, spune ca a vrut doar sa demonstreze existenta unor vulnerabilitati

Ministerul britanic al Apararii a fost nevoit sa suspende site-ul Fortelor navale regale dupa ce a fost atacat de un hacker roman, la citeva saptamini dupa ce Guvernul evidentiase riscul unor atacuri cibernetice. Portalul Fortelor navale regale a fost inchis dupa ce un hacker a anuntat ca a patruns in baza de date a site-ului. într-o postare pe propriul blog, hackerul - un roman identificat cu numele TinKode - sustine ca a patruns vineri seara in site-ul Fortelor navale regale britanice.

Ministerul britanic al Apararii a negat ca hackerul ar fi accesat vreo informatie clasificata. Cazul pune intr-o situatie delicata Guvernul britanic, dupa ce acesta anuntase in urma cu citeva saptamini ca operatiunile de contracarare a atacurilor cibernetice sint prioritare.

Zeci de mesaje de felicitare i-au fost trimise hackerului roman pe blog de catre alti pasionati ai Internetului. Intre timp, Fortele navale regale britanice au confirmat ca site-ul a fost suspendat din cauza atacului unui hacker. "Putem confirma ca a existat un atac impotriva site-ului Internet. Nu au existat daune semnificative, dar, din precautie, site-ul a fost suspendat", a declarat un purtator de cuvint.

Hacker-ul TinKode a atacat site-ul vineri, iar apoi a pus pe internet nume de utilizatori si parole ale administratorilor site-ului si alte informatii confidentiale. El spune ca nu va valorifica datele, ci pur si simplu a vrut sa dovedeasca faptul ca exista vulnerabilitati. Ieri seara, site-ul Royal Navy continua sa fie imposibil de accesat, iar pe o caseta neagra scrie: "Din pacate site-ul Royal Navy este in proceduri esentiale de intretinere. Va rugam sa reveniti curind".

Un reprezentant al companiei de solutii de securitate Sophos, citat de BBC, spune ca atacul este jenant pentru Royal Navy, care declarase in repetate rinduri ca protectia impotriva atacurilor cibernetice este o prioritate. BBC noteaza ca acest hacker a spart 52 de site-uri in ultimele 12 luni, iar printre "victime" se numara YouTube si Reuters.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.