Internațional

Bush descrie intr-o carte furia care l-a cuprins cind a fost lovit Pentagonul

Ziarul de Vrancea
8 nov 2010 372 vizualizări
fostul presedinte american relateaza in cartea sa ce a simtit in fatidica zi de 11 septembrie 2001, cind avioane de pasageri au lovit Turnurile Gemene din New York si cladirea Pentagonului

Fostul presedinte american George W. Bush descrie reactie de "furie" pe care a simtit-o in momentul in care a aflat ca un al treilea avion lovise Pentagonul, pe 11 septembrie 2001. în cartea "Decision Points", Bush descrie reactia pe care a avut-o in momentul in care Condoleezza Rice, in acel moment consilier pentru Siguranta nationala, l-a informat ca un avion lovise Pentagonul. "Am stat pe scaun si am analizat cuvintele ei. Gindurile mele s-au clarificat: primul avion putea fi un accident, al doilea a fost in mod clar un atac, iar al treilea a fost o declaratie de razboi. Singele imi fierbea in vene. Trebuie sa aflam cine facuse asta si sa ii terminam", scrie Bush.

"într-o singura dimineata, scopul mandatului meu devenise clar - protejarea poporului nostru si apararea libertatii care fusese atacata", afirma fostul presedinte.

Pe de alta parte, Bush considera drept "o mare greseala" fotografia pe care a facut-o, la bordul Air Force One, imediat dupa ce Uraganul Katrina afectase orasul New Orleans. De asemenea, fostul lider de la Casa Alba considera reactia sa la Uraganul Katrina, in 2005, nu doar "deficienta", ci chiar "inacceptabila". "Ca sef al administratiei, ar fi trebuit sa recunosc deficientele mai devreme si sa intervin mai rapid. Obisnuiam sa ma laud cu abilitatea mea de a lua decizii eficiente si rapide. Dar, in cazul Katrina, nu s-a intimplat asa. Problema nu a fost ca am luat decizii eronate. A fost ca a durat prea mult sa iau aceste decizii", adauga Bush.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.