Internațional

Vot intr-o tara unde nu s-a mai votat de 20 de ani

Ziarul de Vrancea
8 nov 2010 451 vizualizări
Birourile de vot s-au deschis duminica în fosta Birmanie, la ora locala 06.00 (23.30 GMT simbata) pentru primele alegeri din ultimii 20 de ani, denuntate de Occident ca o mascarada în absenta liderei opozitiei Aung San Suu Kyi

Peste 29 de milioane de alegatori erau asteptati sa voteze in circa 40.000 de birouri din intreaga tara, intr-un scrutin deja marcat de acuzatii de frauda din partea partidului care reprezinta junta. în 1990, alegerile au fost cistigate de Liga nationala pentru democratie a laureatei Premiului Nobel pentru Pace, care nu a fost niciodata autorizata sa preia puterea. LND a boicotat scrutinul din acest an, calificindu-l drept incorect, si in consecinta a fost dizolvata. De data aceasta, subliniaza expertii, regimul si-a luat toate masurile pentru a-si asigura victoria. Constitutia foarte controversata din 2008 rezerva un sfert din locuri militarilor in activitate in cele doua adunari nationale si in cele 14 regionale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.