Internațional

Basescu il aplauda pe Medvedev

Ziarul de Vrancea
4 nov 2010 582 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca saluta pozitia exprimata recent de catre presedintele rus, Dmitri Medvedev, cu privire la rezolvarea problemei transnistrene.

"Salut pozitia din ultima vreme exprimata de presedintele Medvedev cu privire la rezolvarea problemei transnistrene", a declarat Traian Basescu. El a mai spus ca rezolvarea conflictului transnistrean este, pe de o parte, un test al capacitatii UE de a da solutii pentru rezolvarea acestui conflict inghetat, iar pe de alta parte este un test pentru Moscova, daca se dovedeste a fi un partener deschis al Uniunii Europene in rezolvarea acestui conflict. Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat, in 19 octombrie, ca exista potential pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci si de pozitia Republicii Moldova, a Transnistriei, a Romaniei si a Uniunii Europene.


Coletele-capcana au fost expediate prin societati private de mesagerie


Coletele-capcana adresate lui Silvio Berlusconi si Angela Merkel, expediate de la Atena, nu au fost controlate de autoritatile aeroportuare grecesti, societatile de mesagerie fiind responsabile de controlul pachetelor. "Cele doua pachete, care au plecat in strainatate, nu au trecut prin (controlul) autoritatilor aeroportuare, controlul fiind efectuat de societatile de mesagerie, care utilizeaza propriile avioane de transport si avioane private", a declarat ministrul grec al Protectiei Civile, Christos Papoutsis. "Este vorba despre un caz important privind securitatea mesageriei rapide", a subliniat Papoutsis. Coletul-capcana destinat lui Berlusconi a fost interceptat marti seara la bordul unui avion postal privat, pe Aeroportul din Bologna (Italia), determinind autoritatile grecesti sa suspende, pe timpul noptii, expedierea oricarui curier sau colet cu avionul catre strainatate, timp de 48 de ore, pentru a proceda la inspectii suplimentare. Cel adresat lui Merkel a ajuns marti la cancelaria germana, la Berlin, unde a fost neutralizat de serviciul care asigura securitatea cancelarului. în urma ultimelor evenimente, Comisia Europeana a convocat o reuniune la Bruxelles, vineri, la nivel de experti in materie de securitate aeriana si de explozivi, pentru a evalua raspunsul in fata noilor amenintari teroriste reprezentate de coletele-capcana provenind din Grecia si din Yemen.


Imigrantii aflati ilegal in Franta vor suporta costul asistentei medicale


Imigrantii aflati in situatie ilegala in Franta vor trebui sa achite costurile eventualelor ingrijiri medicale, dupa ce Adunarea Nationala a aprobat un proiect in acest sens. Adunarea Nationala a decis restringerea accesului la Ajutor Medical de Stat (AME), asistenta medicala oferita gratuit strainilor care se afla in situatie ilegala in Franta, iar deputatii UMP (partidul de guvernamint) au introdus o taxa de 30 de euro. Mai multe asociatii au denuntat masura, afirmind ca este vorba de stigmatizarea strainilor. "Daca accesul la asistenta medicala gratuita se reduce prea mult, imigrantii clandestini vor trebui sa astepte pentru a primi ingrijiri medicale. Vor fi ingrijiti intr-un stadiu patologic mai avansat, cu riscul de a se prezenta la medic cind au nevoie urgenta de ingrijiri, iar situatia va fi mai complicata", atrage atentia Observatorul dreptului la sanatate al strainilor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.