Internațional

Se numara o cincime din populatia planetei

Ziarul de Vrancea
2 nov 2010 435 vizualizări
In China a inceput recensamintul celor peste 1,3 miliarde de locuitori

China a dat startul unui recensamint national, la care iau parte milioane de recenzori pregatiti sa numere cea mai mare populatie din lume, estimata anul trecut la peste 1,3 miliarde de locuitori. Peste sase milioane de persoane iau parte la recensamint pentru a aduna cele mai noi date despre populatia Chinei, inclusiv tendinta de urbanizare fara precedent a tarii si ultimele rezultate ale controversatei politici de natalitate care permite familiilor sa aiba numai un copil. Guvernul a promis ca va pastra confidentialitatea deplina pe parcursul lunii in care se va desfasura recensamintul, desi recenzorii vor putea apela la ajutorul politiei daca oamenii refuza sa participe, potrivit publicatiei oficiale China Daily.

Oficialii au recunoscut ca recensamintul va fi o sarcina dificila, partial din cauza numeroasei populatii mobile, care va fi prudenta in a oferi informatii care i-ar putea crea probleme cu legea. Se estimeaza ca circa 211 milioane de persoane formeaza "populatia mobila" a Chinei, o armata de muncitori migranti care se muta in orase in cadrul unui val de urbanizare fara precedent.

Recensamintul va oferi de asemenea si o imagine despre dezechilibrul tot mai mare intre sexe - legat de "politica unui singur copil" si de preferinta famliilor de a avea baieti - care a rezultat in milioane de tineri la virsta casatoriei aflati in imposibilitatea de a-si gasi sotii.

în plus, vor fi strinse date noi despre populatia care imbatrineste. Este pentru prima data cind China ii va cuprinde in recensamint si pe strainii care locuiesc si muncesc in aceasta tara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.