Internațional

Noul presedinte al Braziliei este pe jumatate bulgar

Ziarul de Vrancea
2 nov 2010 466 vizualizări
Pentru prima oara in istorie, brazilienii au ales o femeie sa le conduca tara in calitate de presedinte. Dilma Rousseff, sustinuta de predecesorul sau, a cistigat putin peste 52 la suta din voturile exprimate in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, desfasurate duminica.

Prima vizita externa a noului sef de stat ar putea fi o tara vecina Romaniei - Bulgaria. Tatal Dilmei Rousseff era de origine bulgara. Petar Roussev a emigrat trecind prin Franta, Argentina si stabilindu-se in Brazilia sub numele Pedro Rousseff. Familia din Bulgaria a noului presedinte brazilian a transmis felicitari pentru victoria in alegeri si a indemnat-o sa aiba "curaj" pentru indeplinirea obiectivelor. La Gabrovo (centrul Bulgariei), orasul natal al lui Dilma Rousseff, rudele si-au exprimat convingerea ca "Dilma va raspunde asteptarilor brazilienilor". în cursul campaniei electorale, Dilma Rousseff a declarat ca intentioneaza sa viziteze Bulgaria. Primarul din Gabrovo, Nikolai Sirakov, crede ca victoria lui Dilma Rousseff ii va inspira pe bulgari sa aiba "mindrie si curaj".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.