Internațional

Recompensa de zece milioane de euro pentru prinderea unui general sirb

Ziarul de Vrancea
29 oct 2010 557 vizualizări
Guvernul de la Belgrad a stabilit la zece milioane recompensa pentru orice informatie care va conduce la arestarea fostului lider militar al sirbilor din Bosnia, Ratko Mladici, inculpat pentru genocid.

"Guvernul sirb a decis sa creasca recompensa pentru informatii care vor duce la localizarea si arestarea lui Ratko Mladici, inculpat de TPI", anunta purtatorul de cuvint al Guvernului. Mladici si fostul lider al etnicilor sirbi din Croatia, Goran Hadzici, sint ultimii suspecti cautati pentru crime de razboi de catre Tribunalul Penal International. Executivul Serbiei a majorat si recompensa oferita pentru informatii in cazul lui Hadzici, de la 250.000 la un milion de euro. "Aceasta decizie exprima vointa politica manifestata de Serbia pentru depasirea ultimului obstacol in calea aderarii la UE", declara Bruno Vekarici, adjunctul procurorului-sef pentru crime de razboi. "Acesti doi oameni tin ostatica nu doar intreaga natiune, ci si familiile lor si generatiile viitoare", adauga Vekarici. Ministrii de Externe din statele UE au cerut Serbiei sa dubleze eforturile in cooperarea cu TPI, mai ales in actiunile pentru arestarea lui Mladici.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.