Internațional

Indonezia: tsunami si eruptia vulcanica au ucis 300 de oameni

Ziarul de Vrancea
28 oct 2010 558 vizualizări
Cel putin 272 de persoane au murit si alte 412 sint date disparute dupa cutremurul care a declansat un tsunami în vestul Indoneziei.

"Am descoperit 272 de cadavre. Cel putin 412 persoane sint in continuare date disparute", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de salvare din provincia Sumatra de Vest, Ade Edward. Operatiunile de salvare sint ingreunate de faptul ca aceste insule sint izolate, accesul fiind dificil, iar comunicatiile intrerupte. Mai multe sate, in special din insula Pagai Selatan, au fost afectate de valuri de trei metri inaltime care au inaintat 600 de metri pe uscat.

Pe de alta parte, cel putin 25 de persoane au fost ucise, in urma eruptiei de marti seara a vulcanului Merapi, cel mai activ din Indonezia, potrivit unui bilant stabilit ieri dimineata de autoritati. Autoritatile au ridicat luni alerta la nivelul maxim, in fata unui risc de eruptie iminenta, si au ordonat evacuarea a 19.000 de persoane care locuiesc pe versantii vulcanului. însa, numerosi barbati, majoritatea agricultori, au refuzat sa plece, pentru a se ocupa de animale sau de culturi. în total, peste un milion de persoane traiesc sub amenintarea unei eruptii.


Rusia a cerut Irakului sa nu il execute pe Tarek Aziz


Rusia i-a cerut, ieri, Irakului sa nu il execute pe fostul ministru al dictatorului irakian Saddam Hussein, Tarek Aziz, in pofida condamnarii sale la moarte. Moscova isi exprima speranta ca "aplicarea pedepsei cu moartea nu va fi autorizata de consiliul prezidential", se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe. "Motive umanitare elementare cer sa se dea dovada de clementa in privinta lui", completeaza documentul. Marti, înaltul Tribunal Penal irakian l-a condamnat la moarte pe Tarek Aziz pentru "crime impotriva umanitatii" in momentul represiunii siite din anii \'80. încarcerat imediat dupa ce s-a predat, la sfirsitul lui aprilie 2003, la o luna de la invadarea Irakului de catre americani, Tarek Aziz a fost condamnat la moarte impreuna cu alti doi oficiali ai regimului lui Saddam Hussein, fostul ministru de Interne, Saadun Shaker, si fostul secretar al dictatorului, Abed Hmud. Daca pedeapsa cu moartea este confirmata, ea va trebui aprobata de consiliul prezindetial inainte de a fi aplicata.


Prabusirea unui acoperis a omorit 40 de nuntasi


Acoperisul unei case s-a prabusit, ieri, in timpul unei nunti in nordul Afganistanului, provocind moartea a 40 de persoane, femei si copii, a declarat guvernatorul provinciei Baghlan, Munshi Abdul Majid. "Era o nunta intr-o casa dintr-un sat din Warchi, in districtul Jalga, in provincia Baghlan. Acoperisul s-a prabusit, provocind moartea a peste 40 de femei si copii", a declarat Majid. Barbatii si femeile stau separat in timpul nuntii in Afganistan, ceea ce explica de ce majoritatea victimelor sint femei.


Prins pe aeroport cu jumatate de kilogram de heroina in stomac


Un cetatean din Tadjikistan, care transporta aproape 600 de grame de heroina in stomac, a fost arestat pe aeroportul din Pulkovo, din Sankt Petersburg, au anuntat, ieri, autoritatile vamale. "Un tadjic de 21 de ani a fost arestat imediat dupa aterizarea avionului, pe cursa Dusanbe- Sankt-Petersburg. Medicii au descoperit in stomacul lui 129 de capsule, continind 564,3 grame de heroina", a precizat serviciul vamal de presa de Nord-Vest. Tadjikistan, cea mai saraca tara din fosta Uniune Sovietica, este principala ruta de tranzit pentru droguri din Afganistan, primul producator mondial de opium, exportat in Rusia si in tarile europene.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.