Internațional

Noul primar al Moscovei autorizeaza o manifestatie a opozitiei

Ziarul de Vrancea
27 oct 2010 453 vizualizări
Noul primar al Moscovei, Serghei Sobianin, a autorizat o manifestatie a opozitiei cu 800 de participanti la 31 octombrie în capitala, a anuntat militanta rusa a drepturilor omului, Liudmila Alekseeva, apreciind ca acest gest este mai potrivit decit "niste lovituri de baston".

Sobianin, care este un apropiat colaborator al premierului Vladimir Putin si care si-a inceput activitatea de primar al Moscovei joia trecuta, "a autorizat participarea a 800 de persoane" la aceasta manifestatie, a declarat Alekseeva. Opozitia rusa manifesteaza la data de 31 a fiecarei luni (in lunile cu 31 de zile), pentru a cere respectarea articolului 31 din Constitutia rusa privind dreptul la libera adunare. Aceste manifestatii au fost cel mai adesea dispersate de politie in ultimele luni. "Desi am cerut autorizarea unui miting cu 1.500 de participanti, aceasta autorizatie este o victorie a opozantilor care au fost loviti cu bastoanele la manifestatiile precedente", a apreciat Alekseeva, fosta disidenta sovietica si una din organizatoarele Miscarii 31, creata in noiembrie 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.