Internațional

Petrecere mexicana transformata in baie de singe

Ziarul de Vrancea
25 oct 2010 516 vizualizări
In masacrul in care atacatorii au tras la intimplare au murit 13 persoane, intre care si adolescenti

Nordul Mexicului a fost indoliat din nou simbata, printr-un masacru colectiv, la o petrecere privata, unde, putin dupa miezul noptii, au aparut mai multi atacatori care au tras focuri de arma la intimplare, ucigind 13 persoane si ranind alte 20. Intr-o gradina, aproximativ 30 de persoane se adunasera la o petrecere intre prieteni, la Ciudad Juarez, cel mai periculos oras din Mexic, "insingerat" de razboiul intre carteluri. Atacatorii au venit cu sapte masini, potrivit vecinilor. Alti barbati inarmati erau postati, in doua vehicule, la cele mai apropiate intersectii. La fata locului nu au sosit prea multe ambulante, vecinii transportind ranitii la spital cu masinile lor, au declarat rarii martori, care au acceptat sa stea de vorba cu presa. "Plecati, plecati, va rog, nu ma compromiteti, nu pot sa vorbesc. Daca o fac, asasinii vor reveni. Ne-au prevenit" in acest sens, a spus o femeie, in spatele usii casei sale. între victime se afla mai multi minori, intre care si liceeni cu virste cuprinse intre 13 si 17 ani. Proprietara casei, in virsta de 30 de ani, a fost, de asemenea, ucisa.

Mai multe masacre de acest fel s-au inregistrat in nordul Mexicului, la frontiera cu Statele Unite, unde cartelurile se lupta intre ele pentru a prelua controlul asupra traficului de droguri si aprovizionarii pietei americane, cea mai mare consumatoare de cocaina la nivel mondial. Ultimul masacru a avut loc in iulie, la Torreon, in regiunea vecina din nord, aproape de frontiera. într-un masacru similar, in februarie, la Ciudad Juarez au fost ucise 15 persoane, in timpul unei petreceri a unor liceeni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.