Internațional

Experimente medicale facute de americani pe oameni în Guatemala

Ziarul de Vrancea
25 oct 2010 514 vizualizări
Statele Unite au practicat 17 tipuri de experiente medicale pe bolnavi mintal, prostituate, detinuti sau militari din Guatemala în anii '40, a anuntat vicepresedintele acestei tari, Rafael Espada

"Am confirmat 17 tipuri de proiecte experimentale pe oameni realizate in tara noastra", a declarat el. Saptamina trecuta, Espada anuntase ca administratia americana a trimis documente Comisiei speciale de ancheta pe care o conduce, pentru elucidarea faptelor petrecute in perioada 1946-1948. Experimentele realizate pe fiinte umane in Guatemala au fost dezvaluite la 1 octombrie dupa descoperirea arhivelor medicului responsabil de aceste teste, John Cutler, decedat in 2003. Aproximativ 1.500 de cetateni ai acestei tari au fost infectati fara stirea lor cu boli cu transmitere sexuala cum ar fi sifilis si gonoree in vederea testarii eficientei penicilinei. Cercetatorii care au desfasurat acest studiu au ales drept cobai persoane vulnerabile, inclusiv bolnavi mintal. La 1 octombrie, secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a prezentat scuze Guatemalei, in timp ce presedintele Barack Obama l-a sunat pe omologul sau, Alvaro Colom.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.