Internațional

Surfer ucis de un rechin pe o plaja din California

Ziarul de Vrancea
25 oct 2010 488 vizualizări
Un surfer american a murit vineri din cauza ranilor provocate de un rechin, pe o plaja din Santa Barbara, California. Lucas Ransom, in virsta de 19 ani, facea bodyboarding, o variatie de surfing, la circa 30 de metri de tarm, cind a fost atacat.

Rechinul l-a tras pe tinar sub apa si i-a sfisiat piciorul. Ransom a fost scos din apa de un prieten, insa nu a mai putut fi salvat, din cauza pierderilor masive de singe. El a decedat pe mal. Tragicul incident a avut loc pe Surf Beach, iar ultimul atac de acest gen pe respectiva plaja a avut loc in anul 2008, cind un rechin alb a reusit sa muste din placa unui surfer, acesta din urma reusind sa scape nevatamat. Peste 100 de atacuri ale rechinilor au fost inregistrate, in regiune, in ultimii 90 de ani. Circa 12 dintre acestea s-au soldat cu morti. Majoritatea atacurilor au fost atribuite pradatorilor din specia Marele Rechin Alb. Este cel mai mare si mai feroce dintre rechini si poate ajunge la peste 6 metri lungime si peste 2 tone greutate. Rechinii sint o specie protejata in California si nu pot fi vinati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.