Internațional

Instigare la crima: un ziar din Uganda a publicat o lista cu o suta de nume

Ziarul de Vrancea
21 oct 2010 488 vizualizări
Sustinut în delirul sau homofob de legea ugandeza, un tabloid local recomanda spinzurarea a o suta de oameni din tara, suspectati ca ar fi homosexuali

în Uganda exista ideea preconceputa ca homosexualii si pedofilii sint unul si acelasi lucru. Tabloidul homofob "Rolling Stone" profita, se pare, de aceasta confuzie si-i incita pe parinti, pe prima pagina, sa-i urmareasca pe indivizii care par suspecti, pentru a-i proteja pe copii la iesirea de la scoala. în paginile ziarului sint dezvaluite numele a o suta dintre ei, insotite de date precise si de indemnul clar de a trece la actiune: "Spinzurati-i!". Acest demers "jurnalistic" n-a creat nici o problema oficialilor ugandezi, pentru ca relatiile homosexuale sint considerate crima in Uganda. Se pare ca indemnul din ziar a inceput sa dea roade, din moment ce patru persoane care au avut pozele si adresele publicate in tabloid au fost agresate. în ceea ce-i priveste pe ceilalti, trebuie sa se ascunda ca sa poata scapa de aceasta vinatoare de vrajitoare ramasa parca din alte timpuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.