Internațional

Germania cauta imigranti cu diplome

Ziarul de Vrancea
19 oct 2010 708 vizualizări
Guvernul de la Berlin intentioneaza sa recunoasca diplomele de studii ale imigrantilor n echivalarile nu vor fi automate, ci conform unor criterii prevazute intr-un proiect de lege care ar urma sa fie adoptat pina la sfirsitul anului

Plina dezbatere asupra imigratiei, ministrul german al Educatiei si colegul sau din Economie au facut apel ieri la o mai buna valorificare a miinii de lucru calificate a imigrantilor, prin recunoasterea calificarilor acestora, in contextul in care Germania duce lipsa de brate de munca si de creiere.

Ministrul Educatiei, Annette Schavan, a afirmat pentru Financial Times Deutschland, citat de Agerpres, ca doreste rapid o lege pentru recunoasterea diplomelor straine, ceea ce ar permite angajarea a 300.000 de imigranti calificati, pe fondul dezbaterilor aprinse asupra imigratiei. "Orice persoana care a studiat in strainatate va putea sa ceara echivalarea pentru diplomele sale in Germania", si economia germana, in lipsa de mina de lucru calificata, "va putea sa se bucure de 300.000 de lucratori" in plus, a afirmat Annette Schavan. "Calificarile straine trebuie sa fie evaluate conform criteriilor germane", a tinut sa adauge ministrul german, subliniind ca echivalarile nu vor fi automate.

Cotidianul Financial Times Deutschland precizeaza in context ca un proiect de lege in acest sens urmeaza sa fie adoptat inainte de sfirsitul anului. Potrivit ziarului Süddeutsche Zeitung, care a obtinut o copie dupa proiectul de lege mentionat, procedura de recunoastere nu va depasi trei luni, pina acum vorbindu-se de un termen de sase luni pentru recunoasterea diplomelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.