Internațional

Va merge bine calculatorul? Romănia, intre tarile cu internet de viteza

Ziarul de Vrancea
19 oct 2010 468 vizualizări
n conexiunea la internet e printre cele mai bune, arata un studiu facut in mai multe tari, care situeaza Romănia pe locul 7, inaintea Germaniei si Olandei, de exemplu

Romania ocupa locul sapte in lume dupa viteza conexiunii la internet, arata un studiu global al Universitatile din Oxford si Oviedo, comandat de Cisco. Potrivit studiului, 14 tari din lume sint "gata pentru viitor" in ceea ce priveste calitatea conexiunii la internet. Pe primul loc se afla Coreea de Sud, urmata de Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria, Finlanda si Romania. în urma Romaniei ramin Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda.

Potrivit studiului, Bucurestiul se afla de asemenea printre cele 38 orase din lume cu cea mai buna conexiune la internet. Capitala romana ocupa locul 16 in lume si locul 3 in estul Europei dupa Riga si Sofia. Primele patru locuri ale acestui top sint ocupate de orase din Asia, dar cele mai numeroase sint cele europene: 30 din cele 38 de orase se afla in Europa, sapte in Asia, iar America este reprezentata numai de New York care insa ramine mult in spatele Bucurestiului.

Chiar daca estul Europei se situeaza foarte bine in ceea ce priveste calitatea conexiunii la internet, nu la fel de bine stau locurile cind este vorba de accesul la internet. Studiul arata ca in acest capitol fostele tari socialiste ramin in urma Europei de vest si Asiei de sud-est. O mare parte din est-europeni nu au acces la internet.

Romania, totusi, se situeaza relativ bine si la acest capitol: locul 10 in lume dupa raportul calitatea conexiunii-accesul la internet. Vecina ei Bulgaria, care potrivit topului are o calitate a conexiunii mai buna, ocupa locul 20, deoarece se prezinta foarte prost cind este vorba de accesul la internet.

Aceasta este a treia editie a studiului, efectuat in perioada mai-iunie in 72 de tari din intreaga lume. Rezultatele arata ca incepind de 2008 calitatea conexiunii la internet in plan global a crescut cu 48%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.