Internațional

Lovitura fatala

Ziarul de Vrancea
19 oct 2010 918 vizualizări
Autopsia romăncei agresate la Roma releva o trauma craniana provocata de o lovitura puternica la ceafa n ea s-a lovit violent cu capul de pardoseala dupa ce a primit un pumn in fata de la un tinar italian

Autopsia efectuata pe corpul romancei agresata la Roma a evidentiat o profunda trauma craniana provocata de o lovitura la ceafa, precum si o mica rana sub buza. Autopsia a fost efectuata la Institutul de medicina-legala al Universitatii Sapienza din Roma. Potrivit rezultatelor preliminare, nu exista nici o legatura intre deces si modul in care romanca Maricica Hahaianu a fost tratata la Spitalul Casilino din Roma. Membrii familiei i-au acuzat pe medici ca ar fi decis prea devreme dezintubarea femeii. Rezultatele autopsiei urmeaza sa fie analizate, iar raportul final va fi trimis Procuraturii intr-un interval de 30 de zile.

Intre timp, Justitia italiana a dispus mutarea la inchisoare a italianului Alessio Burtone, cel care a agresat-o pe romanca intr-o statie de metrou. Judecatorul Sandro Di Lorenzo a semnat ordinul de transferare la inchisoare a tinarului in virsta de 20 de ani, care pina acum era in arest la domiciliu. Acuzat initial de vatamare corporala grava, Burtone va fi inculpat pentru omor prin imprudenta, dat fiind ca romanca in varsta de 32 de ani a murit din cauza ranilor suferite.


Sotul, in stare de soc


Trupul neinsufletit al Maricici Hahaianu urmeaza sa fie adus in orasul natal, Rimnicu Sarat. Primarul Viorel Holban a anuntat ca municipalitatea va suporta costul si va asigura transportul sicriului de la Bucuresti pina in municipiu. Holban a spus ca a fost sunat de ambasadorul Romaniei la Roma si a fost rugat sa se ocupe de transportul sicriului. Conform sursei citate, din discutia pe care a avut-o cu ambasadorul a reiesit ca sotul femeii este in stare de soc, in urma incidentului.

Maricica Hahaianu avea un apartament situat in apropierea Garii din Rimnicu Sarat, insa a fost crescuta de catre bunici, in localitatea Oreavu. Vecinii femeii au spus ca aceasta plecase in Italia de ceva vreme, impreuna cu sotul ei, cei doi avind un copil de 3-4 ani care s-ar afla in tara, la o matusa a femeii.

Reamintim ca Maricica Hahaianu, o asistenta medicala care lucra la o clinica din Roma, a murit vineri seara, la Spitalul Casilino din Roma, in urma ranilor suferite dupa ce a fost agresata, in 8 octombrie, de italianul Alessio Burtone, in statia de metrou Anagnina. "Mi-e frica sa merg la inchisoare. Nu am vrut sa fac rau si sa provoc moartea nimanui. Regret profund ce am facut", a declarat Burtone. Pentru acuzatia de omor prin imprudenta, el risca pina la 18 ani de inchisoare.


*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.