Internațional

Medvedev si-a decorat spionii prinsi de americani

Ziarul de Vrancea
19 oct 2010 428 vizualizări
Presedintele Dmitri Medvedev i-a decorat pe spionii rusi expulzati în iulie de Statele Unite, în cadrul unui schimb de prizonieri.

"O ceremonie a avut loc astazi (luni) la Kremlin, pentru a le acorda unor membri ai SVR (Serviciul de informatii externe) cele mai inalte distinctii ale tarii, inclusiv agentilor de informatii care au lucrat in Statele Unite pina la revenirea lor in Rusia, in iulie", a declarat purtatoarea de cuvint a presedintiei ruse, Natalia Timakova. Statele Unite au anuntat in aceasta vara desfiintarea unei retele de spioni rusi, inainte de a-i expulza pe cei zece agenti spre Moscova, in schimbul eliberarii a patru detinuti rusi acuzati de spionaj in favoarea statelor occidentale.


Speriati de scaderea numarului clientilor, patronii de restaurante au pus inapoi scrumierele pe mese


Mai multe restaurante si baruri din Grecia au anuntat ca nu vor mai respecta legea care interzice fumatul in locurile publice, interdictie impusa la 1 septembrie, dupa ce s-au confruntat cu o reducere sensibila a numarului de clienti. Astfel, incepind de ieri, scrumierele si-au reluat locul pe mesele din localuri. Proprietarii de localuri au solicitat o perioada tranzitorie de mai multe luni pentru a se adapta la noile reglementari. Totusi, ministrul adjunct al Sanatatii, Mihalis Timosidis, considera ca legea votata de Parlament va fi respectata, in ciuda acestor contestari. Al doilea producator de tutun din Europa, Grecia a incercat si in iulie 2009, fara succes insa, sa interzica fumatul in locurile publice. Cu un procent de fumatori de 40% din totalul populatiei si cu un consum mediu de 4.313 tigari pe persoana, aceasta tara detine recordul european la tabagism.


Francezii grabesc Romania si Bulgaria la o reuniune privind integrarea romilor


Franta a intimpinat "dificultati in mobilizarea" tarilor de origine ale romilor, intre care si Romania, pentru o reuniune prevazuta miercuri la Consiliul Europei, privind integrarea membrilor acestei etnii. Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a declarat, la finalul unei intilniri cu Tomislav Doncev, ministrul bulgar responsabil cu gestionarea fondurilor structurale, ca "mobilizarea tarilor-gazda este mai degraba buna". "întimpinam mai multe dificultati privind mobilizarea tarilor de origine", a subliniat el. Bulgaria va fi reprezentata la intilnire, iar "romanii, dupa ce au intirziat, il vor trimite la Strasbourg pe Valentin Mocanu, noul secretar de stat responsabil cu integrarea sociala a romilor", a adaugat oficialul francez. Anumite tari din Europa de Est si Balcani nu au anuntat, inca, cine le va reprezenta. Utilizarea redusa a creditelor europene este "masiva in Romania" si "la fel de importanta in Bulgaria", a precizat Lellouche.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.