Internațional

Tragedie intr-o mina din China

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 475 vizualizări
Cel putin 20 de mineri au murit si alti 17 sint blocati în subteran, într-o mina de carbune din centrul Chinei, în urma unei explozii produse simbata, a anuntat Guvernul chinez.

Autoritatile locale au declansat operatiuni de salvare dupa explozia provocata de o acumulare de gaze in mina aflata in provincia Henan, a precizat agentia China Noua. Peste 275 de mineri se aflau in subteran in momentul producerii exploziei, iar 239 dintre acestia au reusit sa ajunga la suprafata, conform Agentiei nationale pentru securitatea muncii. Mina, situata in localitatea Yuzhou, este detinuta de compania publica China Power Investment si de o alta firma, a precizat China Noua. Minele chineze sint considerate unele dintre cele mai periculoase din lume. Conform statisticilor oficiale, anul trecut au murit in accidente miniere 2.631 de persoane, insa organizatiile independente apreciaza ca bilantul este mult mai mare, deoarece producerea multor accidente nu este dezvaluita, pentru evitarea inchiderii minelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.