Internațional

Unui hot de ciocolata ii vor fi amputate miinile

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 538 vizualizări
Un judecator iranian a condamnat la amputarea miinilor un om acuzat de furt de ciocolata si cacao de la un magazin de bomboane, a relatat, simbata, agentia iraniana de stiri Fars, citata de CNN.

"Avind in vedere marturisirea piritului si faptul ca el a fost gasit vinovat de intrare prin efractie, in conformitate cu Coranul, el merita sa aiba mina taiata", ar fi spus judecatorul la pronuntarea sentintei. Barbatul, de 21 de ani, al carui nume nu a fost facut public, a fost arestat in mai, el fiind prins in trafic, a relatat Fars. în timpul arestului, politistii au gasit asupra lui bani, ciocolata si cacao. "Dupa ce barbatul a fost dus la sectia de politie, a fost raportat un furt de la un magazin de dulciuri", a scris Fars. Politistii au sustinut ca, ulterior, barbatul a marturisit furtul din magazin. în plus fata de amputarea miinilor, barbatul a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru distrugerea proprietatii si la sase luni pentru ca s-a impotrivit arestului. Astfel de condamnari de amputare a miinilor sint frecvent pronuntate in Iran pentru cei care au condamnari anterioare pentru jaf si furt. Saptamina trecuta, autoritatile din Teheran i-au taiat mina unui barbat gasit vinovat de doua jafuri in orasul sfint Mashhad.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.