Internațional

Merkel: Abordarea multiculturala a esuat complet

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 485 vizualizări
Cancelarul le cere imigrantilor sa se integreze si sa adopte cultura si valorile germane n declaratiile sale vin pe fondul unor sentimente anti-emigratie in crestere la Berlin

Cancelarul german, Angela Merkel, a intervenit, la sfirsitul acestei saptamini, intr-o dezbatere care s-a intensificat in ultima perioada la Berlin, cerind ca imigrantii sa accepte valorile germane si recunoscind ca modelul multicultural a esuat in Germania, comenteaza AFP. "Abordarea Multikulti («traim alaturi unii de altii si ne bucuram de aceasta») a esuat, a esuat complet", a spus ea simbata, in fata reprezentantilor organizatiei de tineret a partidului sau. Merkel considera ca imigrantii trebuie sa se integreze si sa adopte cultura si valorile germane. "Noi ne simtim legati de valorile crestine. Cel care nu accepta acest lucru nu-si are locul aici", a declarat ea. "Subventionarea imigrantilor" nu este suficienta, iar Germania are dreptul "sa aiba exigente" fata de acestia, a adaugat Merkel, referindu-se la necesitatea ca imigrantii sa invete limba germana si sa renunte la practica mariajelor fortate. Liderul aripii bavareze a partidului, CSU, declarase vineri, in fata aceleiasi audiente, ca Germania "nu are nevoie de o imigratie care sa impovareze sistemul social". Pe de alta parte, Germania are nevoie de specialisti straini, chiar daca, in acelasi timp, pregateste someri germani, a afirmat Merkel. BBC scrie ca declaratiile lui Merkel au fost facute in contextul in care sentimentele anti-imigratie sint in crestere in Germania. Un sondaj de opinie recent indica faptul ca 30% dintre intervievati sustineau ca tara este "invadata de straini". Ancheta, realizata de Fundatia Friedrich Ebert, a dezvaluit ca aproximativ acelasi numar de germani afirma ca circa 16 milioane de imigranti sau persoane cu origini straine au mers in Germania atrasi de beneficiile sale sociale. Mai mult de unul din 10 germani a declarat ca e nevoie de un "Fuehrer" care sa conduca tara "cu o mana de fier". BBC precizeaza ca Merkel este preseta de cei din CDU si de partenerii politici sa adopte o atitudine mai transanta fata de imigranti si sa le ceara acestora sa faca mai multe pentru a se integra in societatea germana.


Angela Merkel vrea apropiere intre Rusia si NATO


Cancelarul german, Angela Merkel, si-a declarat simbata intentia de a depune eforturi pentru o apropiere intre Rusia si NATO la intilnirea programata pentru luni cu presedintii rus, Dmitri Medvedev, si francez, Nicolas Sarkozy, relateaza AFP. "Vom discuta pentru a vedea daca este posibil ca Rusia si NATO sa coopereze mai mult, deoarece vremea Razboiului Rece a trecut definitiv", a spus Merkel.

Agenda intilnirii de la Deauville include si discutii privind imbunatatirea cooperarii intre Rusia si UE, a adaugat ea. Cei trei lideri se vor intilni luni si marti la Deauville, pentru un summit destinat consolidarii deschiderii Moscovei catre Vest, la 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Franta considera aceasta evolutie inca fragila, avind ca argumente in acest sens criticile Moscovei la adresa NATO si a proiectului de scut antiracheta al Aliantei sau relatiile inca dificile cu unele tari din fostul bloc comunist, cum sint statele baltice, Republica Moldova sau Romania.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.