Internațional

Politistii britanici au facut o descoperire socanta: o fata de 12 ani insarcinata, in reteaua celor 100 de copii romăni cersetori

Ziarul de Vrancea
14 oct 2010 423 vizualizări
In zilele cele mai bune, un copil putea produce din cersit 300 de lire, dar rareori primea ceva din acesti bani n intreaga afacere, in care opt adulti au fost arestati, aducea bandei de infractori 20 de milioane de lire pe an

Operatiunea politiei britanice, soldata marti cu descoperirea a 103 copii originari din Romania, la 16 adrese din estul Londrei, a dus la identificarea unei fete de 12 ani insarcinate, informeaza Daily Mail in editia de ieri, care precizeaza ca este vorba de cea mai socanta constatare. Ziarul mentionat precizeaza ca acesti copii erau fortati sa cerseasca si sa fure pentru adulti infractori in stilul clanului Fagin, cel care a organizat o retea de cersetorie cu copii minori de etnie roma. Numarul adultilor arestati se ridica in prezent la opt, dintre care trei sub acuzatia obtinerii de beneficii sociale prin frauda, in valoare de 50.000 de lire sterline.

Daily Mail aminteste ca in zorii zilei de marti, politistii au descins intr-o serie de proprietati inchiriate din Ilford si imediat au luat sub protectia politiei 28 de copii "expusi riscului", in virsta de trei pina la 17 ani. Serviciile de sanatate si oficiali ai serviciilor sociale au intervievat inca 75 de tineri pentru a stabili daca si ei ar trebui luati in ingrijire.

Potrivit unor surse, unii dintre hotii de buzunare copii cistigau pina la 300 de lire pe zi, dar rareori au primit chiar si o mica parte a veniturilor.

Daily Mail tine sa sublinieze ca cea mai socanta dintre toate a fost descoperirea, la o adresa, a fetei romance de 12 ani, in primele luni ale sarcinii. S-a dovedit ca ea nu locuia cu parintii, iar in prezent sint in curs anchete de urgenta pentru a stabili daca ei locuiesc in Marea Britanie si daca fata a mers vreodata la scoala.


Criticii dau vina pe deschiderea granitelor pentru infractionalitatea in crestere


Potrivit publicatiei Express, se crede ca acesti copii au fost instruiti in tara lor si adusi in Marea Britanie sa fure si sa cerseasca pentru banda care i-a folosit de asemenea pentru a pretinde beneficii de la stat. Unul dintre membrii bandei suspectati obtinea 400 de lire pe saptamina beneficii fraudate.

Amintind ca operatiunea a fost parte a unei anchete britanice si romane de mare anvergura, privind o infractiune de 20 de millioane de lire pe an, Express tine sa sublinieze ca actiunea condusa de Scotland Yard expune scara socanta a crizei din Marea Britanie pe care criticii o pun pe seama sistemului frontierelor deschise ale tarii.

Politia estimeaza ca fiecare copil valoreaza 100.000 de lire pe an pentru bandele care ii exploateaza pentru a finanta un stil de viata opulent in Romania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.