Internațional

Catastrofa feroviara cu 42 de morti in Ucraina

Ziarul de Vrancea
13 oct 2010 589 vizualizări
Un autobuz a fost izbit de o locomotiva la o trecere peste calea ferata n pasagerii care au supravietuit povestesc ca au tipat la sofer ca semnalul sonor arata ca este interzisa trecerea

Patruzeci si doua de persoane au murit, in urma coliziunii intre un tren si un autocar, ieri, in Ucraina, acesta fiind unul dintre cele mai grave accidente de circulatie din aceasta fosta republica sovietica. "Alte 11 sint la spital", a precizat purtatorul de cuvint al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Volodimir Ovsianik. "Este un adevarat carnagiu", a declarat Liudmila Basmakova, purtatoarea de cuvint a politiei rutiere regionale, adaugind ca trei copii figureaza printre morti. "Este un accident absolut catastrofal", a adaugat ministrul Transporturilor, Kostiantin Efimenko.

Accidentul s-a produs la periferia orasului Marganet, in regiunea Dnipropetrovsk, in zona de centru-est a Ucrainei, in jurul orei 8.30 (8.30, ora Romaniei).

Autobuzul cu circa 50 de pasageri, care circula pe ruta Marganet-Nikopol, a trecut calea ferata in momentul in care semnalizatorul acustico-luminos arata ca trecerea este interzisa, fiind lovit de o locomotiva de manevra care se indrepta spre una din intreprinderile industriale locale. "Locomotiva a tirit autocarul circa o suta de metri", a precizat serviciul de presa al Ministerului de Interne.

"Trecerea era interzisa pentru transportul auto, semnalizatorul indica acest lucru, insa el a fost ignorat de soferul autobuzului", a indicat serviciul de presa al Cailor Ferate ucrainene. La rindul sau, administratia de stat a transportului feroviar a precizat ca accidentul a fost cauzat de incalcarea de catre soferul autobuzului a regulilor de transport in ceea ce priveste trecerile peste calea ferata.


Comportament straniu al soferului


"Pasagerii care au supravietuit povestesc ca au tipat (la sofer) ca semnalul sonor arata ca este interzisa trecerea", a spus ministrul Transporturilor, Kostiantin Efimenko. Cotidianul Komsomolskaia Pravda a relatat despre "comportamentul straniu" al soferului, in virsta de 56 de ani. Acesta s-a oprit inaintea trecerii, apoi a trecut peste calea ferata in pofida culorii rosii a semaforului, afirma cotidianului, citind martori oculari.

Guvernul ucrainean a tinut un minut de reculegere in memoria victimelor. Potrivit unei surse din administratia prezidentiala, seful statului Viktor Ianukovici intentioneaza sa anunte o zi de doliu national in memoria victimelor tragicului accident.

Circulatia in Ucraina este adesea haotica, iar soferii, dintre care multi circula cu vehicule vechi, incalca frecvent regulile de circulatie. în 2008, peste 7.000 de ucraineni au fost ucisi in accidente rutiere.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.