Internațional

Italia va începe la vara retragerea militara din Afganistan

Ziarul de Vrancea
13 oct 2010 463 vizualizări
Fortele militare italiene mobilizate în Afganistan vor începe sa se retraga din aceasta tara în vara lui 2011 si vor încheia retragerea în 2014, a anuntat ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, într-un interviu publicat ieri de cotidianul La Repubblica.

Seful diplomatiei italiene a dat acest interviu dupa trei zile de la moartea a patru militari, ucisi intr-o ambuscada, reiterind importanta acestei misiuni. NATO a cerut Guvernului italian, in urma cu o luna, sa trimita mai multi instructori militari in Afganistan, in vederea respectarii termenului prevazut pentru transmiterea controlului asupra tarii catre fortele locale. în prezent, aproximativ 500 de carabinieri participa la misiuni de antrenament ale NATO, in Afganistan. Cele patru victime de simbata ridica la 34 numarul militarilor italieni ucisi, din 2004 si pina in prezent, in aceasta tara, in care Roma a mobilizat aproximativ 3.400 de soldati, stationati in special in vest. Contingentul urmeaza sa urce progresiv la 4.000 de militari, pina la sfirsitul anului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.