Internațional

Taurii furiosi

Ziarul de Vrancea
11 oct 2010 562 vizualizări
Echipa Red Bull nu prea mai are cum sa piarda titlurile mondiale ale Formulei 1 dupa dubla reusita de Vettel si Webber in Japonia n singurul ghimpe in coasta lor este spaniolul Fernando Alonso

Dubla reusita de Red Bull in Marele Premiu al Japoniei fixeaza puternic echipa austriaca in centrul luptei pentru cistigarea titlurilor mondiale in acest sezon de Formula 1, din care au mai ramas trei etape, si se pare ca numai Fernando Alonso de la Ferrari ii mai ameninta suprematia. Sebastian Vettel si Mark Webber au ocupat in aceasta ordine primele doua locuri in cursa de la Suzuka si si-au propulsat echipa la o distanta confortabila - 45 de puncte - de ocupanta locului doi in clasamentul constructorilor, McLaren-Mercedes. In clasamentul pilotilor, Webber si Vettel par sa fi scapat de Lewis Hamilton si de Jenson Button de la McLaren Mercedes, care au incheiat doar pe pozitiile a cincea, respectiv a patra Grand Prix-ul japonez. La Suzuka, Fernando Alonso si-a indeplinit obiectivul, clasarea pe podium, pe un circuit pe care-l considera cel mai nepotrivit pentru monoposturile Ferrari din acest sfirsit de sezon.

Marele Premiu al Japoniei a fost dominat in totalitate de pilotii Red Bull. De la sedintele de antrenamente, la calificari si la cursa, Vettel si Webber au fost tot timpul in aceasta ordine in frunte. Ei au avut ceva emotii simbata, cind sedinta de calificari ar fi trebuit sa se dispute pe ploaie, iar aceasta situatie ar fi putut anula superioritatea aratata de monoposturile lor in acest week-end. Dar comisarii cursei au decis sa amine calificarile o zi, iar cei doi piloti Red Bull s-au instalat, pe o vreme insorita, pe primele doua locuri ale grilei de start, urmati de Kubica, Alonso si Button. Hamilton a inregistrat al treilea timp al calificarilor desfasurate duminica dimineata, dar a fost retrogradat cinci locuri pentru ca mecanicii au fost nevoiti sa schimbe cutia de viteze a monopostului sau. Startul in cursa a fost unul presarat cu incidente. Dupa ce un pilot de la Virgin, Lucas di Grassi, si-a zdrobit masina de parapetii circuitului inca din turul de asezare pe grila, Felipe Massa, Vitantonio Liuzzi, Nico Hulkenberg si Vitali Petrov s-au acrosat, doi cite doi, in primii metri ai cursei, provocind intrarea Safety-Car-ului. In frunte, Kubica l-a depasit pe Webber, dar nu a putut sa se bucure prea mult de posibilitatea de a-l talona pe Vettel, deoarece si-a pierdut roata dreapta-spate, in timp ce rula in spatele masinii de siguranta. Astfel, cu exceptia lui Vettel, toti pilotii au avansat cite o pozitie, iar cei cinci favoriti la titlu s-au regasit pe locurile I-V. Duminica, Hamilton a fost cel mai ghinionist dintre primii cinci piloti, o problema mecanica aparuta in momentul in care se apropia de podium privindu-l de o clasare mai buna. Button a ales sa ia startul cu pneuri dure si sa le schimbe mai tirziu decit adversarii sai, dar strategia nu a fost potrivita, pentru ca, dupa iesirea de la boxe, a ajuns la sapte secunde in spatele lui Hamilton. Insa campionul mondial din 2008 a pierdut spre sfirsitul cursei viteza a treia a monopostului McLaren-Mercedes, iar Button a putut cu usurinta sa-si recupereze pozitia a patra. (MEDIAFAX).

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc peste doua saptamini, in premiera, in Coreea de Sud, pe un circuit care inca nu este finalizat.

Clasamentul cursei: 1. Sebastian Vettel (Red Bull); 2. Mark Webber (Red Bull); 3. Fernando Alonso (Ferrari); 4. Jenson Button (McLaren); 6. Michael Schumacher (Mercedes); 7. Kamui Kobayashi (Sauber); 8. Nick Heidfeld (Sauber); 9. Rubens Barrichello (Williams); 10. Sebastian Buemi (Toro Rosso).

Clasamentul general al pilotilor: 1. Mark Webber - 220 p; 2. Sebastian Vettel - 206 p; 3. Fernando Alonso - 206 p; 4. Lewis Hamilton - 192 p; 5. Jenson Button - 189 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Red Bull - 426 p; 2. McLaren - 381 p; 3. Ferrari - 334 p; 4. Mercedes GP - 176 p; 5. Rénault - 133 p.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.