Internațional

Copil nascut dintr-un embrion inghetat cu 20 de ani in urma

Ziarul de Vrancea
11 oct 2010 564 vizualizări
Un copil s-a nascut dintr-un embrion inghetat in urma cu aproape 20 de ani, aducind din nou pe tapet problemele etice legate de "adoptia inter-generatii", relateaza The Daily Telegraph.

Prezervarea embrionilor inghetati a devenit o practica comuna, deoarece permite femeilor sa parcurga mai multe cicluri de inseminare fara a crea noi embrioni de fiecare data. Acum, oamenii de stiinta au anuntat ca un copil s-a nascut in luna mai, dintr-o mama in virsta de 42 de ani, care a adoptat un embrion de la un cuplu care l-a creat in urma cu 20 de ani. Pina in prezent, cel mai vechi caz de acest gen era reprezentat de un embrion inghetat de 13 ani. Cuplul care a creat acest embrion a reusit sa aiba copii, prin inseminare in vitro, si a donat embrionii ramasi altor cupluri. Copiii sint frati, din punct de vedere biologic, dar intre ei este o diferenta de 20 de ani. Un alt caz este cl al unei mame care, in 2007, si-a inghetat citeva celule ou pentru a putea fi folosite de fiica sa in virsta de sapte ani, care cel mai probabil va fi infertila, din cauza unor probleme medicale. Daca fata va folosi aceste celule, ea va da nastere propriului sau frate vitreg. Teoretic, aceste celule pot fi mentinute inghetate pe termen nelimitat, dar legile britanice impun pastrarea acestora cel mult 55 de ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.