Internațional

Un cimpanzeu fumator din Africa de Sud a decedat la 52 de ani

Ziarul de Vrancea
8 oct 2010 519 vizualizări
Un cimpanzeu fumator, de la o gradina zoologica din Africa de Sud, a decedat la virsta înaintata de 52 de ani, cel mai probabil de moarte buna.

Charlie, de la gradina zoologica Bloemfontein, a inceput sa fumeze dupa ce vizitatorii de la gradina zoologica i-au oferit de mai multe ori tigari. Autopsia urmeaza sa stabileasca daca acesta a murit, intr-adevar, de moarte buna. Charlie obisnuia sa duca doua degete la gura, mimind fumatul, dupa care intindea cealalta mina spre vizitatori, dindu-le de inteles ca vrea o tigara. în urma cu citiva ani, cind o serie de clipuri cu cimpanzeul fumator au fost lansate pe internet, oficialii gradinii zoologice au luat masuri pentru ca acesta sa nu mai primeasca tigari. Porecla "Charlie, cimpanzeul fumator" i-a ramas, insa. Speranta de viata pentru companzeii care nu sint crescuti in captivitate este de 15 ani, iar numai sapte la suta din cimpanzeii din salbaticie depasesc varsta de 40 de ani, potrivit unui raport publicat de Universitatea Harvard, in 2007.


UE va renunta pina la sfirsitul anului la vizele pentru albanezi si bosniaci


Parlamentul European si-a exprimat ieri sprijinul fata de propunerea vizind eliminarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii Albaniei si Bosniei-Hertegovina inainte de sfirsitul anului 2010. PE a apreciat, ca si Comisia Europeana, ca aceste state indeplinesc conditiile necesare din punct de vedere al securitatii documentelor, al luptei impotriva imigratiei clandestine si impotriva criminalitatii. La 30 noiembrie 2009, UE a decis eliminarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii din Serbia, Muntenegru si fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, decizie care a devenit efectiva la 19 decembrie 2009. Bosnia-Hertegovina si Albania nu indeplineau in acel moment toate criteriile, referitoare la imigratia ilegala si securitate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.