Internațional

UE: Consecintele dezastrului din Ungaria se vor resimti mult timp pe Dunare

Ziarul de Vrancea
7 oct 2010 423 vizualizări
Reziduurile chimice care au inundat trei localitati, pustiind pamintul, vor ajunge in cele din urma in fluviu n totusi, parerile sint impartite in privinta poluarii Dunarii

Namolul toxic deversat de la o fabrica de alumina din vestul Ungariei a avansat de-a lungul riului Marcal, un afluent secundar al Dunarii. Riul Marcal se varsa in riul Raba, un afluent al Dunarii. Se asteapta ca namolul rosu sa ajunga in apele Dunarii la sfirsitul acestei saptamini sau la inceputul celei urmatoare, a estimat ieri Imre Szakacs, seful autoritatii de protectie civila din comitatul Gyor-Moson-Sopron. Namolul rosu va ajunge in Raba in stare diluata si nu va provoca nici o dauna ecologica Dunarii, a afirmat oficialul ungar.

Ministerul Mediului din Romania a confirmat ieri ca nu exista in prezent pericol de poluare in Dunare, potrivit informatiilor obtinute de la guvernul de la Budapesta. Totusi, prefectul de Timis a convocat ieri Comitetul pentru Situatii de Urgenta, cerind reprezentantilor Directiei Regionale a Apelor Banat si Agentiei Regionale de Mediu Timisoara sa monitorizeze nivelul poluarii din aer si apa. Initial, autoritatile se asteptau ca unda de poluare sa ajunga destul de repede - chiar in aceste zile - pe sectorul romanesc al fluviului. Cu toate aceste previziuni, Uniunea Europeana si mai multe organizatii ecologiste au avertizat ca urmarile dezastrului pot afecta pe termen lung tarile riverane.

Intre timp, procurorii de pe linga cea mai inalta instanta din tara vecina au inceput sa adune probe intr-un dosar penal - care va fi cu siguranta unul foarte voluminos - privind cauzele producerii dezastrului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.