Internațional

Cea mai mare defilare militara din istoria Coreii de Nord

Ziarul de Vrancea
5 oct 2010 672 vizualizări
Parada este menita sa-l pregateasca pe mezinul dictatorului comunist pentru preluarea conducerii tarii

Coreea de Nord pregateste o defilare militara gigantica si exercitii pe mare, in zilele urmatoare, pentru a marca cea de-a 65-a anivesare a partidului aflat la putere si pregatirea lui Kim Jong-Un pentru a-i succede tatalui sau, a anuntat ieri Ministerul sud-coreean al Apararii. Phenianul va profita de a 65-a aniversare a Partidului Muncitorilor din Coreea, pentru a sarbatori "formarea unei platforme de succesiune" pentru Kim Jong-Un, cel mai tinar dintre fiii actualului lider, Kim Jong-Il, a declarat ministrul sud-coreean al Apararii, Kim Tae-Young, intr-un raport prezentat in fata Parlamentului. Potrivit ministrului, 15.000 de soldati au fost mobilizati la baza aeriana Mirim, in apropiere de Phenian, pentru a defila in cadrul manifestarilor programate la 10 octombrie, ziua in care a fost creat partidul.

Presa sud-coreeana anunta, saptamina trecuta, pregatiri in vederea celei mai mari defilari militare organizata vreodata in Coreea de Nord. De asemenea, pina duminica, urmeaza sa aiba loc exercitii militare la scara mare, in largul portului Wonsan (sud-est), in prezenta liderului nord-coreean Kim Jong-Il, care are probleme de sanatate, a adaugat Kim Tae-Young.

Coreea de Nord are o armata de 1,19 milioane de soldati, una dintre cele mai importante cinci armate din lume. Kim Jong-Un, in virsta de 27 de ani, a fost promovat, saptamina trecuta, la gradul de general si in functii de rang inalt in cadrul puterii, consolidindu-si astfel pozitia ca presupus succesor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.