Internațional

Armament de la NATO pentru armata rusa

Ziarul de Vrancea
5 oct 2010 2015 vizualizări
Ministrul rus al Apararii a explicat varianta occidentala de modernizare a arsenalului: "intreprinderile noastre vor sa produca vechile modele, dar noi nu vrem sa le achizitionam"

Armata rusa vrea arme moderne, importate, in loc de "vechile modele" produse de intreprinderi din tara, a declarat ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, intr-un interviu publicat ieri. "Uneori, industria noastra militara nu poate garanta exigentele cerute" in materie de armament, a declarat Serdiukov pentru editia in limba rusa a saptaminalului Newsweek. "întreprinderile noastre vor sa produca vechile modele, dar noi nu vrem sa le achizitionam", a adaugat el. "Acesta este motivul pentru care sintem pregatiti sa achizitionam modele de import", a subliniat ministrul, citind exemplul navei franceze Mistral, o puternica nava de razboi fabricata in Franta.

Rusia negociaza cu Franta, din 2009, asupra acestei achizitii, care s-ar putea ridica la patru nave Mistral. Rusia ar vrea sa construiasca mai multe exemplare de acest fel pe santierele sale. Parisul si Moscova au anuntat in martie "negocieri exclusive" cu privire la aceasta nava. însa, in august, Rusia a anuntat lansarea unei licitatii internationale pentru achizitionarea altor doua nave din aceasta clasa.

Rusia vizeaza o cooperare militara cu fostii ei inamici din timpul Razboiului Rece, ca Statele Unite, a adaugat Serdiukov, citind exemplul unui proiect de avion de transport militar, care preia anumite caracteristici ale avioanelor rus Antonov-124 si american C-5.

La sfirsitul lui septembrie, vicepremierul Serghei Ivanov a anuntat ca, in urmatorii zece ani, cheltuielile militare la nivel national vor fi cuprinse intre 22.000 si 22.500 de miliarde de ruble rusesti (intre 529 si 541 de miliarde de euro), sume fara precedent de la prabusirea Uniunii Sovietice, in special cu scopul modernizarii arsenalului militar, care dateaza, partial, din epoca sovietica.

De la sfirsitul Razboiului Rece, industria militara rusa inregistreaza o intirziere tehnologica, in pofida existentei unor anumite modele performante, ca sistemul antiracheta S-300, echivalent al sistemului american Patriot.


Sistem antiracheta american pe avioanele Guvernului german


Noile avioane ale Guvernului german vor fi echipate cu un sistem antiracheta importat din Statele Unite, relateaza cotidianul german Financial Times Deutschland (FTD) in editia de ieri. Doua avioane noi de tip Airbus A319 si patru aparate Bombardier urmeaza sa fie echipate cu un dispozitiv pus la punct de grupul american Northrop Grumman. El vizeaza protejarea aeronavelor de rachete sol-aer portabile, iar costul sau se ridica la 146 de milioane de euro. Pretul include achizitionarea sistemului, dar si instalarea, intretinerea, reparatiile si antrenamentul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.