Internațional

Plan de interzicere a fumatului în locurile publice din Rusia

Ziarul de Vrancea
5 oct 2010 452 vizualizări
Rusia, tara în care valoarea unui pachet de tigarete este de aproximativ un euro, vrea sa diminueze cu un sfert numarul fumatorilor, prin interzicerea fumatului în locurile publice pina în 2015, potrivit unui plan de actiune publicat ieri pe site-ul Guvernului

"în Federatia Rusa, in fiecare an mor intre 350.000 si 500.000 de cetateni, din cauza consumului de tutun", se arata in acest text. în anumite regiuni din Rusia, fumeaza "intre 53 si 80 la suta dintre barbati si intre 13 si 47 la suta dintre femei", precizeaza textul. în rindul adolescentilor, nivelul oscileaza intre 28 si 67 de procente la baieti si intre 15 si 55 la suta la fete. Ca masura de raspuns, Guvernul a hotarit sa interzica orice fel de publicitate pentru tigari inca din 2011 si sa interzica fumatul in "institutiile medicale, sportive si culturale" si celelalte locuri publice pina in 2015, conform planului. Totodata, statul intentioneaza sa "creasca gradual" impozitele si taxele pentru tutun, care pina in 2015 ar putea ajunge la nivelul european.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.