Internațional

Salvarea demografica a Rusiei vine din imigratie

Ziarul de Vrancea
30 sep 2010 570 vizualizări
Criza demografica a facut ca populatia sa scada cu 5,8 milioane de locuitori in ultimii ani, iar cea mai buna cale de revenire ar fi incurajarea imigratiei n exista insa o piedica importanta: resentimentele rusilor fata de straini

Rusia pierde un milion de active in fiecare an, din cauza unei crize demografice si a unei nevoi presante de imigranti, a apreciat, ieri, directorul Serviciului federal rus pentru migratii (FMS), Konstantin Romodanovski, care a cerut sa se puna capat discursurilor antiimigratie. "Nu avem nevoie sa purtam discutii daca Rusia are nevoie sau nu de imigranti. Este nevoie de ei asa cum este nevoie de aer!", a afirmat oficialul, intr-un interviu publicat de cotidianul oficial Rossiiskaia Gazeta. "Rusia pierde un milion de active in fiecare an", a mai spus el, denuntind apoi mentalitatea antiimigratie foarte raspindita in Rusia, unde violentele rasiste au luat o amploare fara precedent dupa caderea Uniunii Sovietice.

Romodanovski a subliniat ca doar 3,5 la suta din infractiunile si delictele din Rusia sint comise de straini. Oficialul a estimat la cinci milioane numarul imigrantilor clandestini, in principal cetateni din fostele republici sovietice, si a facut apel la facilitarea procedurilor de reglementare a situatiei acestora.

Rusia a pierdut aproximativ 5,8 milioane de locuitori incepind din 1993 si numara in prezent 142 de milioane de locuitori. Guvernul incearca de mai multi ani sa limiteze acest declin, prin masuri care incurajeaza natalitatea, si vizeaza sa ajunga la o populatie de 145 de milioane de locuitori pina in 2025.

Pentru prima oara incepand din 1995, Rusia a inregistrat in 2009 o usoara crestere demografica, mai ales datorita imigratiei. Dar expertii se asteapta la o noua scadere, numarul persoanelor care au virsta la care pot procrea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.