Internațional

Primarul Moscovei si-a pierdut functia dupa ce sotia sa a devenit miliardara

Ziarul de Vrancea
29 sep 2010 676 vizualizări
Iuri Lujkov era de 18 ani primarul capitalei ruse n sotia sa a construit in scurt timp un adevarat imperiu imobiliar, fiind mentionata in revista Forbes n fostul primar sustine ca nu a ajutat-o sa cistige lucrari publice

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat ieri decretul prin care il demite din functie pe puternicul primar al Moscovei, Iuri Lujkov, aflat in conflict cu Kremlinul. Decretul il numeste pe Vladimir Resin, adjunctul lui Lujkov, drept primar al Moscovei pentru a asigura interimatul.

Iuri Lujkov conduce capitala Rusiei din 1992, iar in ultima perioada a intrat in conflict cu Kremlinul. Decretul ordona ca Lujkov, in virsta de 74 de ani, sa fie "demis din functia de primar, deoarece a pierdut increderea presedintelui rus". în ultimele zile, in Rusia au circulat insistent zvonuri privind demiterea primarului Moscovei. Iuri Lujkov declarase luni, intr-o emisiune televizata, ca nu va demisiona din proprie vointa.

Personalitate a politicii ruse, Iuri Lujkov a raspuns deschis luna trecuta unei campanii mediatice si criticilor emise la adresa sa de Kremlin. "Baron" controversat al scenei politice ruse, fostul primar al Moscovei a trecut prin toate peripetiile Rusiei post-sovietice. El a contraatacat, excluzind cedarea puterii. "Nu imi este teama", a declarat el recent in fata consiliului politic al partidului Rusia Unita pentru capitala, care i-a declarat sprijinul sau. Condus de Vladimir Putin, Rusia Unita este partidul majoritar care domina toate instantele puterii in Rusia. Mandatul lui Lujkov urma sa expire anul viitor, cu un an inaintea alegerilor prezidentiale.

Mai multe emisiuni televizate l-au acuzat pe Lujkov ca si-a impartit capitala rusa cu sotia sa, miliardara Elena Baturina. Aceasta, pe care Lujkov neaga ca ar fi favorizat-o in afacerile sale, a ridicat in citiva ani un imperiu imobiliar si in constructii si lucrari publice la Moscova, stringind o avere evaluata de revista americana de specialitate Forbes la 2,9 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.