Internațional

Prima naveta destinata turismului spatial a intrat in probe

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 451 vizualizări
Calatoriile vor incepe peste 18 luni - anunta patronul companiei care si-a propus sa le arate clientilor sai Pamintul din spatiu n pretul pe care il va plati un pasager al navetei construite special pentru acest scop este 200.000 de dolari

Miliardarul britanic Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a declarat ieri ca naveta SpaceShipTwo, destinata turismului spatial, va zbura pentru prima oara in spatiu peste 18 luni. "Tocmai am terminat de construit SpaceShipTwo. Sintem la 18 luni distanta de transportul oamenilor in spatiu" (in scopuri turistice, n.r.), a declarat Richard Branson cu ocazia unei intilniri cu o serie de investitori din Kuala Lumpur.

Richard Branson a precizat cu aceasta ocazie ca viitorii pasageri ai navetei SpaceShipTwo, careia i se mai spune si Virgin Space Ship (VSS) Enterprise, au platit deja aproximativ 200.000 de dolari pentru a calatori in spatiu. Virgin Galactic, care doreste sa devina prima companie comerciala specializata in turismul spatial, a primit deja 45 de milioane de dolari de la 330 de clienti care si-au rezervat un loc la bordul acestei navete care are sase locuri.

Aceasta naveta, conceputa de inginerul Burt Rutan, a efectuat in luna martie un prim zbor de testare, sub aripile unui vas-mama, deasupra unui desert din California. Potrivit proiectului Virgin Galactic, naveta se va separa de nava-mama, cu ocazia zborurilor viitoare, la o altitudine de 16 kilometri. Odata ajunsi in spatiu, turistii vor putea sa admire din interiorul navetei, prin citeva hublouri, planeta Terra.

Miliardarul britanic a evocat, ca viitoare etapa a planurilor sale, inaugurarea unor hoteluri de lux in spatiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare si odihna pentru astronauti, in lungul lor zbor catre Luna. "Vrem sa construim hoteluri in spatiu. Tintim catre Luna", a declarat Richard Branson, care intentioneaza, totodata, sa lanseze o serie de "mici sateliti" de care sa beneficieze scolile si universitatile din lumea intreaga.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.