Internațional

Procurorii incep sa intrebe de Voronin

Ziarul de Vrancea
24 sep 2010 429 vizualizări
Procuratura Generala a cerut Parlamentului ridicarea imunitatii fostului presedinte n el este acuzat de neglijenta in serviciu n in lipsa unor masuri necesare pentru mentinerea ordinii publice in timpul protestelor din aprilie anul trecut, o persoana si-a pierdut viata

Procuratura Generala din Republica Moldova a cerut Legislativului de la Chisinau ridicarea imunitatii parlamentare a lui Vladimir Voronin, cercetat penal pentru neglijenta in serviciu, la data de 7 aprilie 2009. Procuratura a solicitat ridicarea imunitatii fostului sef al statului "pentru o ulterioara retinere, perchezitie si trimitere in instanta de judecata a deputatului Vladimir Voronin", anunta Unimedia.

Potrivit presedintelui Parlamentului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, care a prezentat continutul mesajului de la Procuratura Generala, Vladimir Voronin "a incalcat art.329 Cod Penal pentru neglijenta in serviciu in perioada protestelor din 7 aprilie 2009, care au provocat decesul unei persoane si alte urmari grave". Fostul presedinte al Republicii Moldova este invinuit pentru faptul ca nu a luat masurile necesare pentru mentinerea ordinii publice si nu a convocat, in perioada 6-7 aprilie 2009, Consiliul Suprem de Securitate.

"Este o campanie electorala. L-am sunat pe Vladimir Voronin - el ride cu gust. Vinovati de lovitura de stat sint Filat, Ghimpu, Urecheanu si Lupu. întrebati-l pe Lupu despre negocierile pe care le purta in aprilie 2009 cu opozitia de atunci", a comentat deputatul comunist Iurie Muntean. Dezbaterea pe tema ridicarii imunitatii parlamentare a lui Vladimir Voronin va avea loc intr-una dintre sedintele urmatoare ale Legislativului de la Chisinau. Pentru ca Voronin sa ramina fara imunitate este necesar votul majoritatii simple a deputatilor moldoveni. Cererea se afla acum la Comisia Juridica, ce urmeaza sa prezinte un raport in termen de maximum 15 zile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.