Internațional

Rusii se lanseaza intr-o cursa accelerata a inarmarii

Ziarul de Vrancea
23 sep 2010 523 vizualizări
In urmatorul deceniu, Rusia va cheltui peste 560 miliarde de euro - de patru ori cit PIB-ul actual al Romăniei - numai pe programe de inarmare si modernizare a armatei n sint vizate inclusiv achizitii de armament din SUA

Rusia va cheltui suma de 22.500 miliarde de ruble (562,5 de miliarde de euro) pentru programul de inarmare in urmatorii zece ani. Vicepremierul Serghei Ivanov a precizat ca principalii parametri ai programului de inarmare pentru urmatorii zece ani au fost deja stabiliti si ca suma de 19.000 de miliarde de ruble va fi alocata de la bugetul de stat Ministerului Apararii.

Vicepremierul a mai precizat ca 20% din suma totala va merge pentru Cercetare si Dezvoltare, in special pentru crearea acelor tipuri de arme necesare Ministerului Apararii, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Federal de Securitate in urmatorii zece ani. Bugetul apararii este singurul care va spori in urmatorii trei ani, urmind sa atinga suma de 2.025 miliarde de ruble (49 de miliarde de euro) in 2013, potrivit previziunilor bugetare publicate ieri pe site-ul Ministerului rus de Finante.

Ministrul Apararii, Anatoli Serdiukov, anunta cu o zi inainte ca Rusia va cheltui, incepind din 2011 si pina in anul 2020, suma de 19.000 miliarde de ruble (466 miliarde de euro) pentru achizitionarea de armament nou. Pentru comparatie, Produsul Intern Brut al Romaniei se ridica putin peste 100 miliarde de euro. Anul trecut, presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat reinarmarea "pe scara larga" a tarii sale incepind din anul 2011, pentru a face fata amenintarilor ce vin "de la gravele conflicte din anumite regiuni". "Principalul obiectiv este de a creste capacitatea de lupta a fortelor noastre, inainte de toate a fortelor noastre strategice nucleare. Ele trebuie sa fie in masura sa indeplineasca toate obiectivele necesare pentru asigurarea securitatii Rusiei", declara la acea vreme seful statului rus.


Rusia ar cumpara armament si din SUA


Pentru prima data de la cel de-al doilea razboi mondial, o parte din tehnica de lupta si tehnologia militara vor fi cumparate din SUA, a declarat ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov. Si Statele Unite vor sa cumpere elicoptere militare din Rusia pentru dotarea armatei afgane, anuntul in acest sens al secretarului de Stat al Apararii, Robert Gates, stirnind protestele mai multor membri ai Congresului.

Insa, pentru a accelera cursa modernizarii sale militare, Rusia trebuie sa recurga la ajutorul fostilor adversari strategici. "Sint multe lucruri interesante, in special in domeniul comunicatiilor si a tehnologiilor informationale si, posibil, in sfera armamentului de inalta precizie", a spus ministrul rus al Apararii, referindu-se la posibilele achizitii din SUA. Expertii au spus ca, in pofida interdictiilor in vigoare, propunerea va primi toate aprobarile necesare, astfel incit, pentru prima data in ultimii 70 de ani, Rusia va importa legal productie militara din SUA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 21 ore, 5 minute, 54 secunde
este inceputul sfarsitului! cat de curand la schimbarile globale si incapacitatea unor guverne, va duce la invadarea de teritorii de catre state cu putere militara ,pentru asi salva natia,noi romanii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.