Internațional

Carla Bruni a folosit o casca de traducere pentru ascultarea discursului lui Nicolas Sarkozy

Ziarul de Vrancea
22 sep 2010 540 vizualizări
Carla Bruni a folosit o casca pentru traducere simultana pentru a asculta discursul sotului ei, presedintele francez Nicolas Sarkozy, la reuniunea ONU de la New York, informeaza Daily Mail în editia online

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a rostit un discurs la reuniunea ONU de la New York pe tema obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. Surprinzator, Carla Bruni a folosit o casca de traducere simultana pentru a asculta discursul sotului ei. "Probabil ca este fluenta in patru limbi, dar chiar si Carla Bruni are nevoie de ajutor pentru a-si intelege propriul sot", comenteaza Daily Mail.


Marea Britanie se teme ca Iranul si Coreea de Nord ar putea detona o arma nucleara in spatiu


Coreea de Nord si Iranul pot paraliza reteaua de transporturi, electricitate si comunicatii din Marea Britanie prin detonarea unei arme nucleare in spatiul cosmic, avertizeaza ministrul britanic al Apararii, Liam Fox. Potrivit acestuia, lumea trebuie sa inteleaga amploarea riscurilor la adresa Marii Britanii, subliniind ca tarile devin mai vulnerabile cu cit tehnologiile sint mai complexe si mai interdependente. "Spre exemplu, cind discutam despre Coreea de Nord sau Iran, lumea trebuie sa inteleaga ca exista si alte riscuri in afara atacurilor de genul celor de la Nagasaki sau Hiroshima. Exista o gama larga de riscuri si cred ca trebuie sa le prezentam publicului, pentru ca mai intii trebuie sa intelegem riscurile inainte de a solicita investitii in domenii de securitate nationala", subliniaza Fox. Exista temeri ca sisteme electronice esentiale risca sa fie blocate de o explozie naturala sau artificiala produsa in spatiul cosmic.


Cel mai singeros an pentru fortele internationale din Afganistan


Anul 2010 a devenit cel mai singeros pentru fortele internationale din Afganistan, unde, de la 1 ianuarie, si-au pierdut viata 529 de militari straini, conform unui bilant realizat de AFP. Bilantul a crescut ieri, cind noua militari ai fortei internationale a NATO (ISAF) au murit in urma prabusirii unui elicopter in sudul tarii, a anuntat ISAF intr-un scurt comunicat, subliniind ca in zona nu au avut loc "tiruri inamice". Cu 529 de victime dupa 1 ianuarie, 2010 este deja, dupa noua luni, anul cel mai singeros pentru fortele internationale de la declansarea campaniei din Afganistan, la sfirsitul anului 2001, conform bilantului realizat de AFP pe baza datelor site-ului independent icasualties.org. Anul 2009, cu 521 de victime, fusese pina in prezent anul cu cele mai mari pierderi pentru fortele internationale, confruntate de trei ani cu o intensificare considerabila a insurectiei talibanilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.