Internațional

Femeile si barbatii gindesc la fel

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 456 vizualizări
Teoria conform careia functiile cerebrale difera in functie de sex este gresita, sustine o cercetatoare britanica

Femeile si barbatii par sa fie uneori atit de diferiti, incit poti crede ca cele doua sexe "provin" din lumi complet diferite. Totusi, potrivit unui studiu recent, ei gindesc la fel, informeaza dailymail.co.uk. Astfel, teoria stiintifica potrivit careia toti oamenii sint "programati" inca de la nastere de propriul sex s-a dovedit gresita. Un reputat neurolog britanic sustine ca functiile cerebrale ale femeilor nu sint deloc diferite de cele ale barbatilor si ca oamenii, indiferent de sex, sint incredibil de asemanatori in ceea ce priveste capacitatea intelectuala. Gina Rippon, profesor de neuroimagerie cognitiva la Ashton University din Birmingham, afirma ca ideea potrivit careia creierul unei persoane este controlat de sexul acesteia ar fi "depasita si gresita". Ea sustine chiar ca anumiti cercetatori au "fabricat" studii ce sint folosite pentru a sprijini prejudecata potrivit careia intelectul femeilor nu ar fi egal cu cel al barbatilor. "Exista o ingrijorare tot mai mare in cadrul comunitatii de specialisti in stiinte neurologice despre interpretarea gresita si folosirea abuziva a unor studii referitoare la legaturile dintre structura cerebrala si comportamentul uman", a declarat cercetatoarea. Ea nu este singura care sustine acest lucru. Astfel, Cordelia Fine, profesor de psihologie la Melbourne University din Australia, afirma ca nu exista diferente neurologice majore intre femei si barbati si ca diferentele dintre cele doua sexe nu sint "programate" de la nastere, ci apar in urma educatiei primite de fiecare persoana in parte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.