Internațional

Averea populatiei din SUA a scazut cu 1.500 miliarde dolari

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 449 vizualizări
Averea populatiei din Statele Unite a scazut cu 2,8% in trimestrul al doilea, sau 1.500 miliarde de dolari, la 53.500 miliarde de dolari, in contextul declinului pietelor de capital, cauzat de criza datoriilor din Europa, potrivit unui raport al Rezervei Federale americane, citat de Bloomberg

Valoarea neta a averii populatiei si organizatiilor nonprofit a inregistrat, astfel, primul declin incepind din mai 2009. Valoarea locuintelor a crescut in perioada analizata, sustinuta de un program de stat pentru incurajarea creditarii ipotecare. In aprilie-iunie, indicele Standard & Poor"â„¢s 500 a pierdut 12%, anulind evolutia pozitiva din precedentele trei luni. Chiar daca pietele de capital se afla in crestere in trimestrul al treilea, somajul aflat la maximul a 26 de ani si problemele din sectorul imobiliar determina americanii sa majoreze rata economisirii, afectind astfel consumul si recuperarea economica. Declinul din trimestrul al doilea a anulat cresterea de 1.400 de miliarde de dolari din primele trei luni, iar populatia avea in iunie o avere cu aproape o cincime mai mica fata de 65.900 de miliarde de dolari la finele lui decembrie 2007, momentul intrarii SUA in recesiune.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.