Internațional

Porumboiu: Regulile economiei de piata de la noi, la nivelul Cartii junglei

Ziarul de Vrancea
18 sep 2010 418 vizualizări
Patronul FC Vaslui se plinge ca comisarii Garzii Financiare ii ataca pe platitorii de taxe si nu pe cei care fac evaziune fiscala

Adrian Porumboiu, presedintele grupului de firme Racova si patronului clubului de fotbal FC Vaslui, a declarat, ieri, ca regulile economiei de piata din Romania sint la nivelul "Cartii junglei", dar nu pentru copii ci pentru adulti, sustinind ca cei care platesc darile la stat sint totodata cei tratati cu ostilitate. Porumboiu a spus, intr-o conferinta de presa organizata la Mopan SA, firma de panificatie din cadrul grupului Racova, ca aceasta firma plateste lunar taxe de 1,5-2 milioane de lei. "Este corect sa fim tratati si respectati si nu sa ni se caute nod in papura", a spus Porumboiu facind referire la un caz mediatizat local cind doi comisari ai Garzii Financiare au depistat ca la un magazin al firmei casiera nu batuse in casa produse in valoare de 300 de lei, din cauza ca era aglomeratie. "Mi s-a parut si ramine o situatie derizorie", a spus presedintele grupului Racova. Porumboiu a spus ca in judetul Suceava Mopan SA are o cota de piata de 42-46%, dar ca potrivit documentelor de la Fisc cota de piata a firmei este de aproximativ 90%. "Odata cu majorarea TVA evaziunea e si mai inflorita. Nu e treaba mea, e a celor care pot sa o controleze. Nu ne putem transforma in comisari sau inspectori fiscali", a spus presedintele grupului Racova, aratind insa ca isi doreste o concurenta loiala. El a spus ca regulile economiei de piata din Romania sint de "Cartea junglei", dar nu povestea pentru copii, ci una pentru adulti si a adaugat ca nu este interesat de ceea ce fac firmele concurente si ca problema sa este sa fie competitiv pe piata. Porumboiu a mai spus ca in mediul de afaceri din Romania situatia, parca legiferata, este sa lovesti in cel care plateste taxele si nu in cel care nu le achita.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.