Internațional

Se impart posturile de ambasador al Uniunii Europene

Ziarul de Vrancea
16 sep 2010 451 vizualizări
Romănia nu a primit inca nici unul n noua structura diplomatica a UE va avea in componenta mii de functionari si diplomati

Diplomatul german Markus Ederer a obtinut functia de ambasador al Uniunii Europene la Beijing, iar ambasadorul austriac Hans Dietmar Schweisgut a fost numit la post in Tokyo, a anuntat înaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa, Catherine Ashton. în prezent, Schweisgut este ambasadorul Austriei la Uniune, iar Ederer este oficial de rang inalt in cadrul Ministerului german al Afacerilor Externe.

în aceasta prima serie de numiri au mai fost nominalizati ambasadori ai Uniunii cinci spanioli (in Argentina, in functia de adjunct al sefului misiunii la Beijing, in Angola, Namibia si Guineea Bissau), trei francezi (in Filipine, Ciad si Zambia), trei irlandezi (in Myanmar, Botswana si Mozambic), doi italieni (in Albania si Uganda) si doi olandezi (in Africa de Sud si Liban). Un alt german a fost nominalizat in Papua-Noua Guinee, in timp ce doi belgieni au fost numiti in functii in Burundi si Senegal, iar doi luxemburghezi in Singapore si Haiti.

Noile state membre ale Uniunii sint mai putin reprezentate in aceasta prima serie de nominalizari, comenteaza AFP, precizind ca este vorba despre doi polonezi (Coreea de Sud, Iordania), un bulgar (Georgia) si un lituanian (Afganistan).

Ashton, care conduce diplomatia europeana din decembrie 2009, lucreaza de trei luni la crearea unui corp de mii de functionari si diplomati cu obiectivul de prezenta mesajul unic al Uniunii atit la Bruxelles, cit si in cele aproximativ 150 de tari unde exista delegatii ale Comisiei Europene.

Serviciile înaltului Reprezentant UE pentru Politica Externa au avut la dispozitie circa 1.000 de candidaturi pentru cele 20 de posturi, care pot fi ocupate atit de functionari din institutiile europene, cit si de diplomati din cancelariile nationale ale celor 27 de tari membre ale Uniunii. Noul serviciu diplomatic nu va deveni operational inainte de 1 decembrie, la un an de la intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.