Internațional

UE: Reducerea cu 30% a gazelor cu efect de sera, benefica pentru sanatate

Ziarul de Vrancea
15 sep 2010 542 vizualizări
Reducerea cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de sera va permite Uniunii Europene sa economiseasca zeci de milioane de euro în ceea ce priveste cheltuielile din domeniul sanatatii publice, potrivit într-un studiu publicat, ieri, de doua ONG-uri

Reducerea nivelului de emisii de gaze cu efect de sera, care contribuie la accelerarea fenomenului de incalzire globala, va avea ca efect colateral benefic ameliorarea calitatii aerului si reducerea numarului de afectiuni cardiace si respiratorii, potrivit acestui studiu, comandat de Health Care Without Harm si Health and Environment Alliance.

UE s-a angajat sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% pina in anul 2020, comparativ cu anul 1990, si a propus sa creasca acest procent pina la 30%, cu conditia ca celelalte tari industrializate sa opereze reduceri comparabile.

Ministrii Mediului si Energiei din Franta, Marea Britanie si Germania au pledat, in luna august, in favoarea impunerii procentului de 30% ca obiectiv al actiunilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Potrivit acestui raport, o scadere de 30% va reprezenta o economie anuala de 10-30 de milioane de euro pina in anul 2020.

Prin reducerea cu 30% a acestor emisii se vor evita, anual, 3 milioane de zile de concedii medicale, impuse de maladiile respiratorii si cardiace, dar si 3.776 de spitalizari. Aceste date se bazeaza pe cifrele oficiale furnizate de UE referitoare la trei tipuri de agenti poluanti - particule fine, oxid de azot si dioxid de sulf -, precum si pe statisticile oficiale ce vizeaza mortalitatea, bolile si absenteismul de la locul de munca.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.