Internațional

Preotul incendiator renunta la arderea a 200 de exemplare din Coran

Ziarul de Vrancea
11 sep 2010 588 vizualizări
El s-a razgindit dupa ce proiectul constructiei unei moschei in apropierea locului unde se inaltau turnurile gemene a fost abandonat

Pastorul american Terry Jones, care a amenintat ca va arde simbata exemplare din Coran, a anuntat ca are "intentia sa nu o mai faca". întrebat daca a luat o decizie privind arderea cartii sfinte a Islamului, pastorul a raspuns: "In prezent avem intentia sa nu o mai facem."

Pastorul, liderul grupului crestin integrist "Dove World Outreach Center" din Gainesville, Florida, a lasat sa planeze joi o mare incertitudine asupra planului sau de a arde circa 200 de exemplare din Coran, denuntat in lumea intreaga ca o incitare la violenta. El a declarat initial ca a dat inapoi in schimbul promisiunii ca proiectul de constructie a unei moschei in apropiere de Ground Zero din New York va fi mutat. Dar, citeva ore mai tarziu, el a amenintat ca isi va duce amenintarea la bun sfirsit intrucit responsabilii de construirea moscheii au dezmintit orice acord cu el.

Pastorul a afirmat ca a obtinut asigurari din partea unui imam din Orlando care actiona ca intermediar, Mohammed Musri, ca imamul Faisal Abdul Rauf, la originea proiectului de construire a unei moschei in Manhattan, este gata sa incheie un acord si ca se va intilni simbata la New York cu el pentru a discuta acest lucru. Cei doi au dezmintit insa ca s-ar fi ajuns la vreun acord.

"Noi credem ca imamul Musri isi va respecta cuvintul vizavi de ceea ce ne-a promis ieri (joi - n.r.)", a declarat pastorul vineri dimineata. "Cred ca propunea sa este inca valabila. Si credem ca vom merge, asa cum am promis, sa ne intilnim cu imamul Rauf, miine (simbata - n.r.), la New York)", a mai spus Terry Jones.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.