Internațional

China are un numar ametitor de someri: peste 220 milioane

Ziarul de Vrancea
11 sep 2010 564 vizualizări
China are peste 220 de milioane de someri, reprezentind 22% din populatia activa a tarii, care depaseste un miliard de persoane, conform datelor guvernamentale publicate vineri.

Aceleasi date arata ca numai 780 de milioane de chinezi au un loc de munca. "China se confrunta cu o mare problema pe piata muncii, in prezent si in viitorul previzibil", a declarat Yi Chengji, purtator de cuvint al Ministerului Resurselor Umane si Securitatii Sociale. El a aratat ca pe masura ce urbanizarea Chinei se accelereaza, presiunile de pe piata muncii, din partea numerosilor lucratori inactivi din mediul rural, sint tot mai puternice. "în prezent, exista circa 100 de milioane de lucratori rurali fara slujbe care vor sa obtina locuri de munca in orase, a spus Yi. Situatia de pe piata chineza a muncii este de mult timp neclara, in conditiile in care guvernul nu a publicat decit statistici privind somajul din zonele urbane. China traverseaza o faza de urbanizare inedita, in care sute de milioane de oameni sunt atrasi de dezvoltarea puternica a oraselor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.